Spitalul Judetean din Suceava a fost inchis, dupa ce 52 de cadre medicale au fost infectate cu Covid-19. “Ne-am confruntat cu cazuri nedeclarate in privinta istoricului de calatorie!”, explica managerului spitalului

Toti medicii Spitalului Judetean din Suceava au intrat in izolare, iar spitalul a fost inchis pentru pacienti si supus unei dezinfectii severe, timp de 48 de ore. Ulterior, va deveni un spital exclusiv Covid-19, unde vor fi detasati medici din zona, de la spitalele din judet si de la spitale din alte judete.


Anuntul a fost facut de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru, dupa ce nu mai putin de 52 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Luni dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta “Sfantul Ioan cel Nou” Suceava erau confirmati pozitiv 18 medici si 9 asistenti medicali, insa numarul acestora a crescut vertiginos pe parcursul zilei.

“Din pacate, ne-am confruntat atat cu cazuri nedeclarate in privinta istoricului de calatorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cat si cu o criza mondiala in ceea ce priveste echipamentele de protectie, situatie care nu este specifica Spitalului Judetean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la aceasta ora. Nu a fost neglijenta din partea noastra, am facut tot ce am putut si am achizitionat toate materialele de protectie pe care le-am gasit pe piata”, a transmis conducerea Spitalului Judetean Suceava, luni dimineata, prin intermediul unui comunicat de presa.

In aceste conditii, Ministerul Sanatatii a decis ca, incepand din aceasta dimineata, Spitalul Municipal Radauti sa devina spitalul de resort la nivelul judetului Suceava.

“Tot ceea ce inseamna urgente medicale la nivelul intregului judet va ajunge la Spitalul Municipal Radauti. Am purtat discutii cu DSP Suceava și cu Serviciul de Ambulanta care m-a anuntat ca ambulantele sunt pe drum catre Spitalul Municipal Radauti. In momentul de fata avem stocuri de materiale care ne pot asigura functionarea in conditiile care tocmai s-au modificat pentru un termen mai scurt decat termenul care era anterior, pentru aproximativ o saptamana, zece zile”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Radauti.

Pana astazi, la Spitalul Judetean Suceava si-au pierdut viata, din cauza coronavirusului, doua persoane: un barbat in varsta de 71 de ani si o femeie de 72 de ani. Femeia nu are istoric de calatorie, nu a venit in contact cu vreo persoana confirmata pozitiv, insa era bolnava de diabet si de boli cardiovasculare. Este posibil sa se fi infectat de la unul dintre cadrele medicale din spital. Spitalul

Spitalul Judetean de Urgenta “Sfantul Ioan cel Nou” Suceava are 1300 de paturi, adica 35 % din totalul de paturi din judetul Suceava. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply