Coronavirusul a ajuns si dupa gratii! Primul detinut din Romania care a fost testat pozitiv cu Covid-19, in Penitenciarul Jilava

Desi centrele de detinere din Romania, aresturi, scoli de corectie si penitenciare, sunt extrem de izolate contra noului virus Covid-19, autoritatile romane au identificat primul caz al unei persoane incarcerate confirmate cu coronavirus.


Un barbat incarcerat in arestul Sectiei 13 Politie din Bucuresti a acuzat stari specifice infectiei cu coronavirus, fiind supus unei analize medicale. Primul test a avut rezultat negativ, insa al doilea, efectuat dupa transferul la Spitalul Penitenciar Jilava, a iesit pozitiv pentru COVID-19.

”Unul dintre cazuri este cel al unui detinut care in data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Politia Capitalei la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava pentru probleme medicale. In urma testarii realizate, astazi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizam ca detinutul a fost izolat inca de la momentul incarcerarii, iar la testarea realizata in data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infectii cu COVID-19, rezultatul a fost negativ”, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate pana acum 576 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, in ultimele 24 de ore fiind inregistrat consemnat un numar record de imbolnaviri, respectiv 143. (V.E.)

 

Leave a Reply