CCIA Timis invita “pionierii” din Romania sa se inscrie la Sesiunea 2020 a programului EIT Climate KIC Pioneers into Practice (P)

EIT Climate KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbarilor climatice, revine in atentia publica, prin intermediul CCIA Timis, cu un program educational cu o componenta de mobilitate care ofera expertilor din domenii legate de schimbarile climatice o experienta in tranzitia catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, printr-o combinatie de invatare bazata pe practica si ateliere de lucru.


Cui se adreseaza?

Pionierilor ”PIONEERS” – experti in domenii precum sustenabilitate, durabilitate, eficienta energetica, orase inteligente, tranzitia inteligenta, managementul deseurilor, al apei, al padurilor, economie circulara, mobilitate, eficienta resurselor, agricultura sustenabila, educatie, cercetare, administratie.

Gazdelor ”HOSTS” – Organizatii neguvernamentale, intreprinderi mici sau mijlocii, companii multinationale, universitati sau institute de cercetare cu interes in domeniul impactului schimbarilor climatice.

Cum se desfasoara?

Programul incepe cu o sesiune de online learning in care pionierii sunt initiati in System thinking, Transition Theory si diferite tool-uri pentru a aplica practic aceste concepte. Pionierii vor participa la 2 workshopuri nationale si un workshop international, vor lucra in echipe la proiecte de grup ce au ca teme diferite provocari locale.

Pionierilor li se ofera sansa de a iesi din zona de confort, de a experimenta si lucra intr-un alt tip de organizatie, de a simti timp de 4-6 saptamani o cultura noua, un mediu nou, de a-si testa capacitatea de adaptare. Se realizeaza un matching intre pionier si gazda, in functie de preferintele pionierului si de acceptul gazdei.

Precizare: In functie de situatia COVID-19 la momentul desfasurarii activitatilor programului, se va opta pentru instrumente alternative pentru derularea acestora, fara a pune in pericol persoanele implicate.

Cine poate participa?

Pionieri si organizatii din 19 tari participante in program: Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Finlanda, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania.

Cand va avea loc?

Sesiune de online learning

Workshop introductiv, 13 – 15 mai 2020

Proiecte de grup,  mai – august 2020

Stagiu de practica (4–6 saptamani), septembrie – octombrie 2020

Workshop International,  4 noiembrie 2020

Workshop final, 17 – 18 noiembrie 2020

Termenul limita de inscriere este 23 aprilie 2020.

Detalii despre program, locatii disponibile, calendar de evenimente, modalitatea de inscriere sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org/

Informatii suplimentare se pot obţine la telefon 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, persoana de contact Cristina Badulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/ CCIAT.

EIT Climate KIC a fost creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) si este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbarilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizatii academice de renume si institutii ale sectorului public. (I.P.)

Leave a Reply