Plata ratelor la banci s-ar putea amana cu pana la 9 luni! Presedintele Klaus Iohannis anunta ca maine se va da ordonanta

Veste buna pentru toti romanii cu rate la banci. In urma sedintei, de azi, de la Cotroceni, unde au participat premierul si mai multi ministri, s-a hotarat ca Guvernul sa adopte, maine, o ordonanta de urgenta care va permite amanarea ratelor la banci cu pana la 9 luni, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. De asemenea, va fi operata o rectificare bugetara extraordinara pentru a se aloca mai multi bani pentru sanatate si pentru somaj.


“Este nevoie de masuri speciale in vremuri speciale. Am inteles ca si romanii au probleme imense, si firmele au probleme foarte mari. Criza sanitara se va termina la un moment dat si vrem ca Romania sa fie in situatia de a reporni imediat economia.

Guvernul e pregatit ca, maine, sa dea OUG care permite amanarea platii ratelor la banca pentru persoane fizice, dar si pentru firme. La cererea clientilor, plata ratelor se poate amana cu pana la 9 luni, adica la finalul anului. Suntem convinsi ca pana atunci economia isi va reveni”, a declarat Klaus Iohannis. (Mara Ion)

 

Leave a Reply