Amenzi de peste 14 milioane de lei pentru plimbareti! Doar in Timis, politistii si jandarmii au aplicat sanctiuni de aproape 1 milion de lei

In ciuda masurilor stricte impuse prin Ordonanta Militara nr. 3, printre care si interzicerea liberei circulatii in afara locuintelor, romanii continua sa ignore eforturile autoritatilor pentru limitarea raspandirii Covid-19.


Potrivit unui comunicat al IGPR, in ultimele 24 de ore, au fost la datorie pe strazi, pentru verificarea respectarii masurilor privind libera circulatie a cetatenilor, nu mai putin de 11.000 de politisti, jandarmi si militari, la care s-au alaturat 3.268 de politisti locali.

Astfel, in urma verificarilor in teren, au fost aplicate 10.362 de sanctiuni, in valoare totala de 14.154.200 de lei, pentru persoane care nu respectau prevederile Ordonantei Militare nr. 3, respectiv masura privind restrictionarea circulatiei.

Numai in judetul Timis, spre exemplu, au fost aplicate amenzi de aproape 1 milion de lei celor care au iesit la plimbare fara sa aiba la ei declaratia pe propria raspundere sau adeverinta de la angajator.

Politistii au dat amenzi de aproape 900.000 de lei, in timp ce jandarmii din Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timis au aplicat 36 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 7.700 de lei, iar cei de la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara, mai intransigenti, au intocmit 76 de procese-verbale de contraventie, valoare sanctiunilor fiind de 48.600 de lei.

In ultimele 24 de ore, 1.153 de auto (cu 4.087 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontiera si alte 7 autovehicule cu materiale medicale au fost escortate.

Au fost verificate 139 de auto cu privire la transporturi ilegale de persoane si alte 87.508 persoane fata de care s-a dispus izolarea sau carantina, fiind verificate 33.344 de locatii de carantina sau izolare.

Actiunile s-au soldat cu intocmirea a 18 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zadarnicirea combaterii bolilor. De la debutul pandemiei, pana in prezent, au fost intocmite 228 de dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zadarnicirea combaterii bolilor. (V.E.)

Nota: Cititorii au postat pe Facebook o fotografie, realizata duminica dupa-amiaza, care ilustreaza modul in care este respectata Ordonanta Militara nr. 3 in Dumbravita, o localitate aflata in zona periurbana a Timisoarei.

Leave a Reply