Coronavirusul, tot mai agresiv si in Romania! In ultimele 24 de ore au fost confirmate 308 cazuri noi, iar numarul deceselor a ajuns la 40

Numarul persoanelor care au decedat, ca urmare a infectarii cu coronavirus, dar si pentru ca sufereau de alte boli, a ajuns la 40.


Potrivit informatiilor facute publice de catre Grupul de Comunicare Strategica, printre victime se afla si o tanara de 27 de ani, din Botosani, care a decedat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Aceasta a fost testata pozitiv in 23 martie, avea o boala asociata: diabet zaharat tip I decompensat. Cealalta victima, de duminica, este un barbat de 71 de ani, din judetul Suceava, care a avut contacte cu o persoana revenita din Austria. Diagnostica pozitiv cu Covid-19, in 26 martie, barbatul a murit, duminica, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca.

Ultimul bilant al pandemiei de coronavirus, din Romania, indica faptul ca in ultimele 24 de ore au fost confirmate 308 cazuri noi, aproape dublul mediei din zilele trecute. Pacientii nou confirmati au varstele cuprinsa intre 0 si 89 de ani.

In total, in Romania sunt contabilizate 1760 de persoane infectate cu Covid-19, ceea ce inseamna ca maine sau poimaine vom intrat in scenariul IV al pandemiei, cand se vor radicaliza masurile pentru oprirea virusului. Nu mai putin de 169 de persoane au fost declarate vindecate (55 la Timisoara, 79 la Bucuresti, 17 la Iasi, sapte la Craiova, noua la Constanta si doua la Cluj), fiind externate din spitale, iar 40 au decedat.  

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

De la inceputul pandemisie, peste 30.000 de persoane au murit la nivel global după ce au fost infectate cu COVID-19. O treime dintre acestea, peste 10.000, sunt doar victimele din Italia. In total, pana duminica dimineata, peste 660.700 de persoane au fost confirmate pozitiv in toata lumea.

Printre bolnavii celebri se numara Boris Johnson, premierul Marii Britanii, printul Charles, Justin Trudeau, premierul Canadei, actorul Tom Hanks si sotia lui, fotbalistul Paulo Dybala si iubita lui, iar printesa Maria Teresa a Spaniei a decedat, sambata, la varsta de 86 de ani. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply