Afacerile Covid-19! Un farmacist din Timisoara este acuzat ca a falsificat solutii dezinfectante. Procurorii au deschis un dosar de inselaciune si zadarnicirea combaterii bolilor

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a inregistrat dosarul penal cu nr. 2876/P/2020, in care se efectueaza urmarirea penala fata de un suspect, de profesie farmacist, acuzat de comiterea faptelor de inselaciune si zadarnicirea combaterii bolilor, infractiuni prevazute si pedepsite de art. 244, al. 1, Cod Penal si art. 352, al. 2, Cod Penal.


Cercetarile se subscriu si prevederilor art. 54, al. 1, din decretul Presedintelui Romaniei privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, publicat in M.O. nr. 212, Partea I din data de 16.03.2002.

“In fapt se retine ca, la punctul de lucru din Timisoara, administratorul societatii, care detine si functia de farmacist sef, prepara solutii despre care sustine ca sunt dezinfectanti, pe care apoi le ofera spre vanzare societatilor interesate”, ne-a transmis procurorul Laurentiu Todea, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Astfel de produse, neetichetate, au fost identificate si ridicate cu ocazia verificarilor efectuate la punctul de lucru al unei alte societati din Timisoara, produse ce fusesera achizitionate de la prima societate.

Intrucat exista suspiciuni cu privire la compozitia reala a acestor produse si la respectarea conditiilor de calitate, eficacitate si siguranta, prevazute de lege, in continuare se impun a fi efectuate cercetari pentru lamurirea acestor aspecte.

Activitatile efectuate in timpul urmaririi penale, mai precizeaza procurorii, sunt reglementate de Codul de procedura penala si au ca scop administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale, precum si a principiului prezumtiei de nevinovatie. (G.I.)

Leave a Reply