VIDEO. Un politist zelos amendeaza cu 20.000 de lei un preot care oficiaza o slujba de pomenire. “Doamna, nu aveti voie sa va pomeniti sotul!”, este replica incredibila a organului de ordine

Isprava unui politist local din Ramnicu Valcea, filmata cu mandrie de omul legii si postata pe Facebook, a devenit virala in ultimele 24 de ore, demonstrand faptul ca statul politienesc are resurse si se poate instaura oricand, pentru ca are soldati de nadejde.


“Asta e batjocura! Lipsa de respect fata de autoritatile statului! Cand ordonanta militara spune clar ce aveti de facut si de respectat!”, se aude vocea aproape robotizata a politistului, care, duminica, 05 aprilie, a navalit in curtea Bisericii Sf. Ioan din Ramnicu Valcea, in timp ce se oficia o slujba de pomenire, si l-a amendat pe preotul Nicolae Proteasa cu nu mai putin de 20.000 de lei.

Dupa cum poate remarca si din inregistrarea video, la evenimentul religios din curtea bisericii nu pare sa participe mai mult de 10 credinciosi, in conditiile in care Ordonanta Militara nr. 2 limiteaza, aleatoriu, la 8 numarul de persoane care pot participa la o slujba religioasa.

Vizibil afectata de atitudinea agresiva a politistului, vaduva incearca sa-l mai imbuneze – “domnule, mi-a murit si mie sotul! Sa nu-l pomenesc, domnule?”, insa primeste o replica absolut incredibila: “Nu aveti voie, doamna!”.

Imaginile au fost postate pe Facebook de regizorul Iulian Capsali, care se intreaba, pe buna dreptate, de ce intr-un supermarket de cartier pot intra 20 de persoane, iar in curtea unei biserici doar 8.

“Organele Statului Politist in actiune: 20.000 lei amenda pentru un preot ce nu respecta ordonantele militare care trimit iobagii la munca in Germania, permit activitatea din supermarketuri, dar nu permit Sf. Liturghie in duminica din Postul Mare”.

In conditiile in care, pentru credinciosi, cuvantul lui Dumnezeu este hrana sufletului, se impune ca legiuitorul sa “ordone” ca Biserica sa aiba macar acelasi regim militar cu supermarketurile, de unde se procura hrana noastra cea de toate zilele.

De remarcat ca, teologul Mihai-Silviu Chirila a atacat in instanta Ordonanta Militara nr. 2/2020, prin care s-a restrictionat accesul la slujbele religioase. Acesta l-a chemat in judecata pe Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca, pe cale urgentă, sa se dispuna anularea partiala a Ordonantei militare nr. 2/2020.

“Intrucat ierarhia Bisericii Ortodoxe Romane a acceptat fara niciun fel de obiectie deciziile prin care credinciosii ortodocsi din Patriarhie sunt obligati sa nu mai participe la slujbele religioase pe durata starii de urgenta, este de datoria credinciosilor insisi sa isi apere drepturile constitutionale”, se mentioneaza in actiunea depusa la instanta. Procesul se afla pe rolul Curtii de Apel Bacau. (V.E.)

3 thoughts on “VIDEO. Un politist zelos amendeaza cu 20.000 de lei un preot care oficiaza o slujba de pomenire. “Doamna, nu aveti voie sa va pomeniti sotul!”, este replica incredibila a organului de ordine

  1. 20.000, cam putin, pai banii astia ii face popa in 2 saptamani! De ce e prea zelos politiatul, este lege sau e tocmeala? Bine le-a facut!

  2. ImpactPres,de ce nu putem reposta pe fb articolele dv , astfel ca lumea sa afle ceea ce relatati ? Ceea ce s-a intamplat in articolul de mai sus, este strigator la cer si ar trebui sa se stie, sa stie cat mai multi oameni ! Atata lipsa de umanitate, de bun simt din partea subalternilor dlui Vela este de neimaginat, dar … uite ca se intampla !

  3. Domnilor admini de la Impactpress, o subminati pe doamna Rodica, care de capabila ce este, nu poate posta articolul pe facebook daca nu are un buton pe care sa apese. Puneti mai ateilor butoanele inapoi! Doamne ajuta!

Leave a Reply