Culmea politica a Covid-19! O filiala a PMP vrea sa-si trimita angajatii in somaj tehnic, desi partidul lui Eugen Tomac primeste de la buget, in fiecare luna, peste 100.000 de euro

Desi alegerile locale bat la usa, in ciuda pandemiei de coronavirus, o filiala apartinand PMP a decis sa-si trimita angajatii in somaj tehnic si a notificat, in acest sens, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca.


Asta, desi PMP este partid parlamentar si primeste de la bugetul de stat, in fiecare luna, aproape 475.000 de lei, adica mai mult de 100.000 de euro.

Este vorba despre organizatia judeteana PMP Tulcea, care, printr-o adresa semnata de presedintele Victor Tarhon, solicita acordarea de sprijin pentru angajati, pe care intentioneaza sa-i trimita in somaj tehnic.

”Trezorierul mi-a adus la cunostinta ca ne incadram. El e cu contract de colaborare, e platit, avem si o secretara administrativa care e cu contract cu partidul. Activitatea ei nu este la sediu. Am solicitat somaj tehnic pentru perioada 16 – 31 martie”, a explicat Victor Tarhon.

Liderul PMP Tulcea a explicat ca organizatia nu are sponsori, ca in aceasta perioada se confrunta cu probleme, insa daca cererea adresata AJOFM Tulcea va fi respinsa, va intelege. Aceasta initiativa de criza a presedintelui PMP Tulcea a starnit mania liderului national Eugen Tomac, care a anuntat ca i-a solicitat lui Victor Tarhon sa-si retraga cererea.

”Nu am fost informat despre un asemenea demers pe care il dezaprob si pe care nu-l inteleg. Am solicitat sa se retraga dosarul depus. Imi pare rau, in criza partidele au alt rol”, a precizat Tomac, dupa cum consemneaza G4Media.

Pe de alta parte, reprezentantii Agentiei Nationale pentru ocuparea Fortei de Munca spun ca cererea PMP Tulcea ar fi eligibila, pentru ca Ordonanta de urgenta 32/2020, care prevede acordarea unui sprijin pentru angajatii companiilor ale caror venituri au fost afectate in perioada starii de urgenta instituita din cauza pandemiei de coronavirus, nu face distinctie intre societati comerciale, institutii publice sau partide. (Mara Ion)

Leave a Reply