Desi Covid-19 pare de nastavilit, Titu Bojin isi vede de treaba! Administratia Bazinala de Apa Banat continua proiectele realizate in interesul comunitatii (P)

dav

Administratia Nationala “Apele Romane” prin Administratia Bazinala de Apa Banat (ABA Banat) continua in aceasta perioada lucrarile prevazute in proiectul ”Regularizare parau Axin in localitatea Var, comuna Obreja, judet Caras-Severin”.


Conducerea ABA Banat a considerat acest proiect de prima necesitate deoarece albia paraului Axin si a afluentului de dreapta, Strahei, erau neregularizate.

Malurile prezentau eroziuni active, iar sectiunea de scurgere era insuficienta tranzitarii apelor mari, de aceea, la viituri se inundau 75 de case si 150 de anexe gospodaresti, o suprafata de 100 ha teren arabil,  iar pe 2 km lungime se punea in pericol stabilitatea malurilor si a drumului comunal.

Inceput in anul 2019, pana acum au  fost realizate 98% din totalul lucrarilor prevazute de acest obiectiv de investitii.

Prin  proiectul ”Regularizare parau Axin in localitatea Var, comuna Obreja, judet Caras-Severin” au fost deja executate: 1700 m de diguri, 3500 m de aparari de mal si 25 bucati de praguri de fund.

Scopul urmarit este imbunatatirea scurgerii paraului Axin si apararea impotriva inundatiilor a localitatilor Var si Iaz.

Valoarea totala a investitiei este de 4.698.000 lei, realizata cu fonduri de la bugetul de stat si din surse proprii. Firma care se ocupa de executia lucrarilor este SC Lescaci Com SRL.

Termenul de finalizare este in cursul anului 2020.

Leave a Reply