Un politist din Timis trage un semnal de alarma, dupa ce cuantumul amenzilor aplicate pe strazi a depasit 15 milioane de lei pe zi. “Competitia sanctiunilor trebuie sa dispara pentru totdeauna!”

Aflat in prima linie a combaterii pandemiei de coronavirus, in filtrele rutiere de pe soselele Timisului, agentul sef Valer Kovacs, presedintele Sindicatului Politistilor DECUS, Biroul Judetean Timis, i-a adresat o scrisoare deschisa premierului Romaniei, in care propune reformarea sistemului politienesc si, pentru aceasta perioada, renuntarea la impartirea politistilor, in buni si rai, in functie de cate amenzi au aplicat persoanelor surprinse pe strada.


“Inca se merge pe principiul – cine are mai multe sanctiuni, iar acest lucru il pot dovedi prin mesajele primite de la superiori, in conditiile in care domnul Bogdan Despescu a transmis clar, in videoconferinta, sa mergem pe prevenire. Competitia de sanctiuni trebuie sa dispara pentru totdeauna! Menirea unui politist este de preventie. Un politist bun este cel care previne, nu cel care aplica sanctiuni la tot ce misca, sa iasa in evidenta”, mentioneaza Valer Kovacs in scrisoarea trimisa premierului Ludovic Orban.

Mai mult, sindicalistul sef din cadrul IPJ Timis ii solicita sefului Guvernului sa-i permita ministrului de Interne, Marcel Vela, sa faca ceea ce a promis, sa inceapa reformarea sistemului: desfiintarea functiilor inutile, suplimentarea functiilor din operativ si dotarea politistilor din linia intai.

“Va rugam, ascultati si vocea noastra, domnule prim ministru! Aveti curajul sa faceti reformarea Politiei Romane din temelie, exact cum spunea domnul Traian Berbeceanu, un politist de cariera, sa dispara coruptia din randurile noastre si veti castiga respectul tuturor romanilor”, se mai mentioneaza in finalul mesajului politienesc de la Timisoara. Reamintim ca, zilnic, in Romania, politistii de pe strazi aplica amenzi in valoare de peste 15 milioane de lei, iar in Timis, de aproape 1 milion de lei. (G.I.)

7 thoughts on “Un politist din Timis trage un semnal de alarma, dupa ce cuantumul amenzilor aplicate pe strazi a depasit 15 milioane de lei pe zi. “Competitia sanctiunilor trebuie sa dispara pentru totdeauna!”

  1. Problema e ca circula masini intr-o veselie pe langa politisti si politistii nu au nicio reactie.

  2. Degeaba, nu se respecta carantina la romani si autoritatile nu au destul personal sa ii verifice pe toti. Amenzile astea uriase ii mai sperie pe unii, mai sunt abuzuri in unele cazuri, dar tot nu este destul ca sa stea manelistul in casa. Sistemul inteligent de supraveghere al lui Robu ar trebui sa poata face o statistica cu masinile care se plimba aiurea prin oras si politistii ar trebui sa-i verifice pe aia, nu pe amaratul care iese o data pe saptamana la cumparaturi si isi ia o amenda uriasa ca nu si-a luat sapca.

  3. RESPECT !!! pentru a tine lumea in casa era mai bun sistemul anulari anumitor drepturi civile pe o anumita perioada … dat progresiv … ex anularea permisului auto pe un an … retinera actului de indentitate pe un an (eliberat dovada pt actul de identitate) … la undele categori de cetateni anularea ajutoarelor sociale ( DESI UNI AU MASINI ,,SMECHERE,,) etc … de unde sa plateasca ala care sta intr-un blc social si traieste din ajutor social? … nici nu ii intereseaza deoarece nu are unde sa ii bage in debit sanctiunea … ei dar dupa pandemie sa nu poti merge in strainatate sau sa nu poti conduce masina DOARE !!!

Leave a Reply