Un barbat care a indemnat populatia sa iasa din case si sa participe la slujba Invierii Domnului, dosar penal si risca pana la 3 ani de inchisoare. “Nu vor putea sa ne aresteze pe toti!”

Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus a inceput urmarirea penala  a unui barbat care, prin intermediul retelei de socializare Facebook, a indemnat credinciosii sa participe la slujba de Inviere, de sambata noapte.


„Politia orasului Borsa s-a sesizat despre faptul ca pe retelele de socializare a aparut o postare emisa prin care indemna in scris publicul sa participe la slujba de inviere din data de 19 aprilie a.c., cu mentiunea “Nu vor putea sa ne amendeze sau sa ne aresteze daca suntem toti uniti!!! Da-i mai departe”. Postarea a fost publicata si distribuita inclusiv de alte persoane”, precizeaza sursa citata.

In urma verificarilor efectuate a fost identificata persoana care a postat declaratia pe propria raspundere completata cu acest indemn si a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus.

„Organele abilitate au intocmit dosarul penal nr.472/P/2020 in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de “Instigare publica” fapta prevazuta si pedepsita de Art.368 alin.1 Cod penal”, se mai arata in comunicat.

In cazul in care va fi gasit vinovat de instigare publica, barbatul din Borsa risca intre trei luni si 3 ani de inchisoare. (V.E.)

 

Leave a Reply