Arestati preventiv pentru ultraj! Barbatii turbulenti din Timis, care au amenintat cu moartea doi politisti, trimisi dupa gratii

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale, in dosarul penal cu nr. 3221/P/2020, fata de doi inculpatii, sub aspectul savarsirii infractiunilor concurente de ultraj si amenintare.


Fata de cei doi inculpati, cercetati in stare de retinere, s-a formulat in data de 12.04.2020 propunere de arestarea preventiva, cauza fiind inaintata Judecatoriei Timisoara.

Prin incheierea nr. 37/12.04.2020 pronuntata de Judecatoriei Timisoara s-a dispus arestarea preventiva a celor doi inculpati pentru o perioada de 30 de zile, pana la data de 11.05.2020, inclusiv.

In fapt s-au retinut urmatoarele aspecte:

In data de 11.04.2020, in jurul orei 22,45, un echipaj de politie format din doi agenti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Peciu Nou, pe DN 59B, in fata unui imobil din localitatea Foeni, judetul Timis, au oprit pentru control un autovehicul marca VW, de culoare gri.

In momentul opririi cei doi inculpati, frati, care se aflau in autovehicul, au coborat si au inceput sa-i ameninte cu moartea cei doi agenti de politie, aruncand cu pietre inspre acestia si strigand ca ii omoara si ca ii cunosc.

In acel moment, agentii de politie i-au somat sa inceteze, insa unul dintre inculpati s-a urcat la volanul autovehiculului si l-a condus in curtea imobilului in fata caruia fusesera opriti, iar fratele sau a continuat sa arunce cu pietre spre agentii de politie.

Dupa ce a introdus autovehiculul in curtea imobilului, acelasi inculpat – conducator auto a iesit in fata imobilului, cu un par in mana, mergand spre agentii de politie, in timp ce-i ameninta cu moartea, moment in care unul dintre agenti a executat doua focuri de avertisment in plan vertical cu pistolul din dotare, iar celalalt agent a executat un foc de avertisment in plan vertical cu pistolul din dotare.

Desi cei doi agenti de politie au executat focuri de avertisment cu pistoalele din dotare, inculpatii au continuat sa-i ameninte cu moartea, motiv pentru care agentii de politie au folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare, moment in care cei doi inculpati au intrat in curtea imobilului continuand sa ameninte cu moartea agentii de politie, iar dupa un timp s-au facut nevazuti.

Ulterior acestui incident, au sosit la locul faptei si alte echipaje de politie, iar in urma cautarilor efectuate, in jurul orei 01, (in data de 12.04.2020), au fost gasiti si identificati cei doi inculpati. (V.E.)

Leave a Reply