Procurorii din Timisoara au dezvaluit ca talharul de la supermarketul Profi avea asupra sa doua pistoale, detinute in mod clandestin

Tanarul din Timisoara care s-a inarmat cu doua pistoale si a iesit la talharit lumea pe strada, prima victima fiind o femeie care tocmai iesise dintr-un supermarket Profi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpat, care este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de talharie calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Prin actul de inculpare s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

In data de 12.04.2020, in jurul orei 17,30, in timp ce se afla in fata magazinului Profi din Timisoara, strada Dambovita, inculpatul a lovit-o cu pumnul, la nivelul capului, pe persoana vatamata de sex feminin si i-a sustras suma de 50 lei, parasind locul faptei.

“Ulterior, acesta a fost urmarit de persoana vatamata si de prietenul ei, inculpatul pierzandu-si un ghiozdan in care avea o arma neletala supusa autorizarii. Pe traseu inculpatul a amenintat-o pe persoana vatamata cu un alt pistol neletal supus autorizarii, pe care il avea la brau, cerandu-i acesteia sa se intoarca din drum”, ne-a comunicat prim-procurorul Parchetului Timisoara, Irina Claudia Chivu.

In cele din urma inculpatul a fost ajuns din urma de prietenul persoanei vatamate, l-a amenintat si pe acesta cu acelasi pistol pentru a-si asigura scaparea, dar prietenul persoanei vatamate a reusit sa-i ia pistolul din mana.

Inculpatul a fost identificat si imobilizat de lucratorii de jandarmi sositi imediat la locul faptei.

In cursul cercetarilor s-a stabilit ca inculpatul nu era autorizat sa detina arme si munitii letale sau neletale, iar armele identificate asupra sa nu figureaza in baza de date a Politiei Romane. (V.E.)

Leave a Reply