Dealer de tigari Marlboro de contrabanda, saltat de jandarmii din Timisoara. Perchezitii la un apartament din zona Pietei Iosefin, transformat in depozit de tigari si de articole pirotehnice

Unul dintre cei mai cunoscuti dealeri de tigari de contrabanda din Timisoara, care actiona in zona Pietei Iosefin, a fost saltat de jandarmi, dupa ce a fost monitorizat si i-a condus pe oamenii legii la un apartament transformat in depozit de tigari si de materiale pirotehnice.


In urma unei sesizari, lucratori de jandarmi l-au identificat pe inculpat in fata unui imobil din Timisoara, str. Iancu Vacarescu, avand asupra sa 13 pachete de tigari „Golden Bird”, fara timbru fiscal, si 3 pachete de tigari „Marlboro”, tot nefiscalizate.

Cu privire la provenienta acestor tigari, inculpatul a precizat ca le-a achizitionat de la o persoana necunoscuta, cu scopul de a le revinde.

Cu ocazia controlului, inculpatul a prezentat lucratorilor de jandarmi o declaratie pe proprie raspundere, conform Ordonantei Militare nr. 3/2020, din data de 10.04.2020, in care era  scris ca se deplaseaza de la domiciliul din Timisoara, str. Constantin Brancoveanu, la Piata Iosefin pentru cumparaturi, bifand la scopul deplasarii punctul 2 – “asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice”.

In cursul verificarilor s-a stabilit ca inculpatul nu a fost la Piata Iosefin pentru cumparaturi, ci era in apropierea pietei, unde a intrat in legatura cu diferite persoane care erau in trecere prin fata pietei, carora le dadea obiecte, posibil pachete cu tigarete de contrabanda, ambalate in pungi negre, in schimbul unor sume de bani.

Din imaginile video surprinse de camerele de supraveghere de la locul faptei a rezultat ca inculpatul a iesit din curtea imobilului situat in Timisoara, str. Iancu Vacarescu, avand asupra sa bunuri ce par tigarete de contrabanda, pe care le tinea sub geaca si pe care le-a ascuns in cutia de gaz.

Apoi inculpatul a avut contact cu mai multe persoane carora le-a oferit spre vanzare bunuri ce par a fi tigarete provenite din contrabanda, pe care le-a luat din cutia de gaz.

De asemenea s-a stabilit ca inculpatul detinea o cheie cu care se deschidea usa de acces intr-un apartament din imobilul in fata caruia fusese identificat de lucratorii de jandarmi.

“In baza unui mandat de perchezitie domiciliara in respectivul apartament au fost gasite urmatoarele tigarete netimbrate: 244 pachete de tigarete marca Marlboro rosu, 160 pachete de tigarete marca Marlboro galben, 256 pachete de tigarete marca Golden Bird, 147 pachete de tigarete marca Kult slims, 2 pachete de tigarete marca Compliment si urmatoarele articole pirotehnice din categoria F2: 1 buc. baterie Fireshow “Raging Fire” 25 shots, 4 buc. baterii artificii Fireshow “Lampa Aladin – vulcan + 7 focuri”, 2 buc. baterii artificii Planet “Candele Romane” 150 shots, 1 buc. cutie minirachete “Fireshow” deschisa, continand 9 pungi a cate 12 minirachete fiecare si 6 buc. seturi rachete “Fireshow King” a cate 12 rachete fiecare”, ne-a transmis purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, procurorul Laurentiu Todea.

In concluzie, s-a retinut ca inculpatul a depozitat si detinut mai multe tigarete netimbrate despre care cunostea ca provin din contrabanda, a detinut mai multe articole pirotehnice din categoria F2, pentru care nu era autorizat, conform legii 126/1995, si a declarat in mod necorespunzator adevarului, in cuprinsul declaratiei pe proprie raspundere conform ordonantei militare nr. 3/2020, prezentata in data de 10.04.2020, ora 10,05 lucratorilor de jandarmi, ca se deplaseaza pentru cumparaturi de la domiciliu la Piata Iosefin.

In data de 11.04.2020, procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale in dosarul penal cu nr. 3219/P/2020, fata de un inculpat, sub aspectul savarsirii infractiunilor concurente de contrabanda simpla, varianta asimilata, efectuarea fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice si fals in declaratii. 

Fata de inculpat s-a dispus de catre procurori, in data de 12.04.2020, masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, pana la data de 09.06.2020. (V.E.)

Leave a Reply