Ministrul Marcel Vela a explicat de ce nu a luat aceleasi masuri si de Pastele Catolic, care sa permita credinciosilor sa merga la biserica. “Modul lor de organizare s-a decis la Vatican!”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a lamurit, miercuri, intr-o interventie telefonica la Digi24, de ce nu au fost luate masuri care sa permita credinciosilor sa iasa din case, sa mearga la biserica, si in urma cu o saptamana, de Pastele Catolic.


„Masurile pe care le-am luat au fost la solicitarea Bisericii. N-am luat saptamana trecuta, pentru ca nu am fost solicitati sa-i ajutam, au coordonarea centrala de la Vatican si acolo s-a decis modul de organizare”, a declarat Vela, explicand situatia tuturor celor care acuza o discriminare a credinciosilor din partea autoritatilor statului.

Ministrul de Interne a mai ca masurile stabilite prin acordul incheiat intre BOR si MAI se previne orice tulburare a ordinii publice, in conditiile in care detinea informatii ca primarii PSD pregateau diversiuni gen 10 august, instigand credinciosii sa asalteze bisericile.

In acest context, Marcel Vela spune ca, in locul unor posibile altercatii cu fortele de ordine, romanii primesc Sfanta Lumina acasa, adusa de slujitorii Bisericii, iar Sfintele Pasti vor fi impartite in conditii de securitate mai mari chiar decat la supermarket, care impiedica raspandirea coronavirusului.

„Prea Fericitul Daniel a inteles si a aluat aceasta initiativa extraordinara pentru care trebuie apreciat si laudat: Sfintele Pasti se sfintesc joi, nu sambata, astfel incat vineri si sambata sa poata fi impartite. Cei peste 65 de ani le primesc acasa si cei sub 65 le primesc in fata bisericilor, exact cum se duc la supermarket sa-si cumpere apa minerala. Totul este ca la magazin, preotul are masca, manusi. Este o organizare mult mai buna ca la un magazin, unde la rafturi se inghesuie mai mult de trei oameni”. (Mara Ion)

Leave a Reply