Politistul din Timis care a lansat campania “Stop amenzilor!”, sunat de premierul Ludovic Orban. “Va pune, ma’ baieti, sa taiati amenzi?”

Campania publica impotriva amenzilor lansata de agentul sef Valer Kovacs, liderul Sindicatului DECUS al politistilor din cadrul IPJ Timis, a atras atentia premierului Ludovic Orban, care a pus mana pe telefon si l-a sunat pe omul legii din Timisoara.


Am avut deosebita placere sa port un dialog intre mine ca sindicalist al politistilor si domnul prim-ministru al Romaniei, Ludovic Orban.

Ma bucur nespus ca, in urma demersurilor facute de mine, am primit confirmarea ca s-a transmis sefilor in urma cu doua saptamani sa se termine cu goana dupa amenzi!

Daca cineva va cere sa aplicati sanctiuni nejustificate, sa raportati, se face un abuz din partea superiorilor. Noi suntem in slujba cetatenilor, nu invers. Sper sa ajunga acest mesaj la toti sefii care nu au auzit ce s-a transmis”, atrage atentia Valer Kovacs, politistul devenit un adevarat promotor al preventiei in munca de politie.

In discutia purtata cu politistul din Timis, premierul Ludovic Orban s-a interesat daca politistii sunt pusi, in continuare, sa taie amenzi, desi le-a atras atentia ca scopul prezentei pe strazi nu este sa sanctioneze, ci sa mentiona ordinea publica.

“Va pune, ma’ baieti, sa taiati amenzi?”, a intrebat premierul. ”Domnul Orban s-a enervat un pic si mi-a zis ca dansul a transmis de doua saptamani ca scopul nu e sa dea amenzi, sa ia bani la buget, ci sa fie ordine si ca nu intelege cum transmit sefii in teritoriu ce zice dansul”, a relatat Valer Kovacs cum a decurs discutia. (G.I.)

Leave a Reply