Un preot care a umblat din casa in casa pentru a oferi credinciosilor servicii religioase, depistat pozitiv cu Covid-19. Peste 200 de persoane au fost izolate la domicilii, deocamdata, 4 infectati

Un preot care, in ultimele doua saptamani, a mers la domiciliile credinciosilor pentru a le oferi serviciile religioase specifice sarbatorilor pascale, a fost testat pozitiv cu coronavirus, motiv pentru care autoritatile au decis izolarea tuturor persoanelor cu care slujitorul Domnului a intrat in contact.


Este vorba despre peste 200 de locuitori din orasul Targu Frumos, judetul Iasi, care apartin bisericii ortodoxe de rit vechi slujite de preotul Nichita Ichim.

Potrivit jurnalistilor de la Ziarul de Iasi, preotul Nichita Ichim ar fi umblat din casa in casa, impreuna cu dascalul Grigore Luchian, pentru a spovedi si impartasi batranii care nu puteau merge la biserica, ce era oricum inchisa, dar si pentru a colecta bani pentru constructia unui nou lacas de cult.

Pana in prezent, testele au relevat infectarea a cel putin patru persoane, care au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase, la fel ca preotul si dascalul.

„Ancheta epidemiologica a fost declansata la sfarsitul saptamanii trecute si urmareste stabilirea tuturor contactilor, izolarea la domiciliu a acestora si testarea pentru noul coronavirus. Trebuie precizat ca in momentul de fata nu este definitivata lista tuturor celor care au venit in contact cu persoanele confirmate. Persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus sunt internate in spital, unde li se administreaza tratamentul specific”, au precizat reprezentantii DSP Iasi.

Preotul a oferit o lista cu toate persoanele cu care ar fi intrat in contact. Deocamdata, politia nu a deschis vreo ancheta in acest caz, iar preotul nu a primit nicio sanctiune. (V.E.)

Leave a Reply