Carantina la DOMICILIU. Romanii care se intorc in tara din zonele rosii ale Covid-19, pentru sarbatorile de Paste, vor putea sta acasa

Conditiile de carantina se relaxeaza, in Romania, tocmai cand este asteptat varful pandemiei Covid-19. Autoritatile romane au renuntat la ideea de a-i trimite in carantina, 14 zile, pe romanii care vin acasa pentru sarbatorile de Paste, ci le permite sa stea la domiciliu, impreuna cu familia, dar respectand anumite norme de izolare.


Potrivit unui Ordin al Ministerului Sanatatii, publicat, ieri, in Monitorul Oficial, romanii care revin in tara din asa-numitele zone rosii (Italia, Spania, Franta, Belgia, Marea Britanie, Statele Unite, Turcia sau Iran, unde exista transmitere comunitara extinsa a coronavirusului), nu vor mai fi plasati in centre de carantina, ca pana acum, ci vor putea sta in carantina la domiciliu. 

Totul „pe baza declaratiei pe propria raspundere”. Asa prevede un Ordin al Ministerului Sanatatii publicat astazi in Monitorul Oficial. Conditia este ca spatiul sa permita carantinarea individuala sau in conditii de separare completa de restul locatarilor in acelaşi domiciliu, potrivit Hotnews.

Pe langa persoanele care se intorc in tara din zone rosii, in carantina la domiciliu vor putea sta si cele confirmate cu infectia cu virusul, care nu au simptome.

Autoritatile au anuntat inca de acum cateva saptamani ca, dintr-un anumit punct al epidemiei, pacientii infectati cu coronavirus, dar cu forme usoare ale bolii, vor putea fi tratati la domiciliu.

Decizia vine intr-un moment in care, potrivit declaratiilor oficialilor responsabili cu gestionarea crizei coronavirusului, in tara noastra este asteptat, in saptamanile urmatoare, varful epidemiei. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply