ALERTA. Masca si manusile de protectie devin obligatorii in Timisoara! Deocamdata, pe mijloacele de transport in comun si in toate spatiile publice si private unde se desfasoare relatii cu publicul

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Timisoara a instituit obligativitatea ca, de miercuri, 22 aprilie, cetatenii sa poarte masti si manusi de protectie impotriva Covid-19 in mijloacele de transport in comun, dar si in toate spatiile publice sau private in care se desfasoara activitati cu publicul. Asadar, si in supermarketuri.


“Incepand cu data de 22.04.2020, pe teritoriul administrativ al Municipiului Timisoara, se instituie obligativitatea persoanelor de a purta masca si manusi pe mijloacele de transport public si in spatiile inchise ale structurilor publice si private in care se desfasoara relatii cu publicul“, se arata in hotararea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta.

Masura a fost anuntata de primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook, cu cateva ore inainte de a fi anuntata public, ceea ce denota o anumita discriminare intre fanii primului gospodar al orasului si restul populatiei.

Deocamdata, nu s-a anuntat valoarea amenzilor si baza legala a sanctiunilor, insa edilul sef al Timisoarei a revenit, dupa anuntul intempestiv al interdictiei si a precizat ca “vor fi trei zile de gratie, nu se vor da amenzi imediat”.

In conditiile in care Timisoara se considera Mica Viena, este posibil ca edilii locali sa copieze regulile din capitala Austriei si sa stabileasca nivelul amenzilor in jurul valorii de 25 de euro.

“Inclinam spre a merge pe ceea ce ne spun cei mai mari specialisti ai tarii. Acestia sunt la nivel national implicati in decizie. Daca ei considera ca e potrivita obligativitatea, vor introduce obligativitatea, iar noi ne vom conforma”, a declarat acesta Nicolae Robu, in urma cu 10 zile, cand a fost intrebat daca in Timisoara se va introduce obligativitatea purtarii mastilor de protectie. Intre timp, se pare ca s-a razgandit, cu riscul de a pierde cateva procente in perspectiva alegerilor locale pentru fotoliul de primar al orasului… (Mara Ion)

Leave a Reply