Fost consilier local din Ghiroda, surprins la braconaj, in timp ce incerca sa vaneze cu laturi. “Cand ne-a vazut, a rupt-o la fuga!”, spune tehnicianul de vanatoare care l-a prins pe braconier

Juristul Sorin Botoca, fost consilier local in comuna timiseana Ghiroda, risca un dosar penal pentru braconaj cinegetic, infractiune pedepsita cu pana la 3 ani de inchisoare, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce incerca sa vaneze cu ajutorul laturilor.


Incidentul s-a petrecut, luni seara, in a doua zi de Paste, in jurul orei 20, pe Fondul de Vanatoare 60 Timisoara, care este administrat de Liceul Silvic Timisoara.

Tehnicianul de vanatoare Raducu Marinas a descoperit mai multe laturi pentru vanat mare, plus pete de ulei ars pentru atragerea mistretilor. La scurt timp a descoperit si braconierul, identificat ulterior ca fiind Sorin Botoca, din localitatea Ghiroda.

“Cand ne-a vazut, a rupt-o la fuga! L-am intrebat ce face cu uleiul ars si mi-a spus ca-l duce la o stana. Inainte de a-l aborda, am facut fotografii, pentru a avea dovada tentativei de braconaj. Urmeaza sa luam masurile legale ce se impun. Evenimentul a fost sesizat si la 112, de unde ni s-a dat legatura la politie”, ne-a declarat tehnicianul de vanatoare Raducu Marinas.

De precizat ca, in aceasta perioada, este prohibit vanatul la caprior, fiind permis cel la mistret, insa vanatoarea cu laturi, ogari sau metisi de ogari este interzisa in Romania.

Pe de alta parte, daca Sorin Botoca, tanar care a mai avut probleme cu legea, ar fi avut autorizatie de vanatoare, n-ar fi rupt-o la fuga in momentul in care a fost abordat de paznici.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia lui Sorin Botoca referitoare la acest incident. (G.I.)

 

Leave a Reply