Un fost judecator din Timisoara incita politistii sa foloseasca pistoalele din dotare impotriva persoanelor violente de pe strada. “Impuscati-i, pur si simplu, tembelilor si se va reveni la normal!”

Sorin Gheorghisan, fost judecator la Judecatoria Timisoara, actualmente avocat in Baroul Caras-Severin, incita politistii sa foloseasca armele din dotare pentru a readuce ordinea publica si siguranta pe strazile Romaniei.


Fostul magistrat critica lipsa de fermitate a oamenilor legii, care s-au retras din fata multimii infiebantate, la Hunedoara, sau au fost raniti, la Sacele.

“Politia romana, revino-ti! Voi sunteti sublimi, dar lipsiti cu desavarsire, pe bune. Ce dracu’ de interventii sunt alea ca cele de la Sacele si aiurea? Voi sunteti de fapt, bone, baby sitters, calugari, agenti de binefacere, sau ce naiba? Oameni buni, ce cautati in aparatul de putere, menit sa asigure normalitatea, securitatea sociala, cand sunteti total ineficienti?! Pentru ce naiba aveti amaratele alea de pistoale? Vai de voi! Nu va mai functioneaza nimic?! Impuscati-i, pur si simplu, tembelilor si se va reveni la normal!”, este mesajul pe care fostul judecator l-a postat pe Facebook, dupa incidentele violente de la Sacele, unde doi politisti locali au fost loviti cu lopetile in cap, fiind raniti grav.

Incitarea adresata politistilor de catre Sorin Gheorghisan, unul dintre judecatorii banateni recunoscuti pentru duritatea sentintelor, majoritatea condamnarilor fiind orientate spre maximum legal, a primit o replica pe masura din partea unui dintre internauti, care, practic, il pune la punct pe fostul magistrat.

“Domnule Sorin , cred ca nu ati mai avut de mult timp un dosar cu uz de arma, schimbati leg.17, cu uzul de arma, pentru ca in varianta ca ricoseaza si rezultatul este decesul cuiva, politistul ar toate sansele sa nu mai fie politist si termina cariera in puscarie. De pe margine este usor de spus, sunt atatea exemple si atatea dosare cu politisti incat cei care au facut uz de arma, plus cei care nu au facut cand stiu ce ii asteapta nu vor face uz de arma, doar cei inconstient isi risca libertatea si tot ce are pentru asemenea situatii”.

Desi mesajul fostului judecator nu se incadreaza in categoria infractiunii de instigare publica, in conditiile in care oamenii legii au dreptul sa folosesca arma din dotare, amintim faptul ca Codul Penal pedepseste “fapta de a indemna publicul, verbal, in scris sau prin orice alte mijloace, sa savarseasca infractiuni” cu pana la 3 ani de inchisoare. (G.I.)

 

Leave a Reply