Politistul din Timis care a lansat campania “Stop amenzilor!”, atacat violent de pensionarul Dumitru Coarna, conducatorul oamenilor legii din SNPPC. “N-a dat o amenda in ultimii 10 ani!”

Nici n-a apucat sa apara de trei ori la TV pentru a-si sustine campania “Stop amenzilor!” si a cere reformarea sistemului politienesc, ca a si fost atacat miseleste de liderul celui mai mare sindicat al politistilor din Romania, pensionarul Dumitru Coarna (foto 1).


Era de asteptat ca celebritatea crescanda a agentului sef Valer Kovacs (foto 2), politistul din Timis care a cerut ca agentii de pe strada sa nu mai fie obligati sa profite de restrictiile Covid-19 si amendeze discretionar, sa-l deranjeze pe marele Dumitru Coarna, liderul SNPPC, cel care, nu demult, se plangea ca urmeaza sa fie arestat si distrus de un reprezentant de varf al PNL.

„El n-a dat o amenda in ultimii zece ani. Are probleme de natura disciplinara. Are trei sau patru sanctiuni anul asta. Are o sanctiune penală. A renuntat procurorul la urmarirea penala, dar a fost nevoit sa faca ore in folosul comunitatii. S-a dus la o cercetare disciplinara cu pistolul la brau. Il cerceteaza si pentru aia. 

A fost la noi la sindicat, noi l-am sancționat cu avertisment, urma sa-l dam afara din sindicat si si-a dat demisia. Nici nu cred ca stie sa incheie un proces-verbal de contraventie. Creeaza un conflict mediatic, vazand ca il preluati, dar nu prin minciuna se creeaza o cariera”,  a declarat Dumitru Coarna, care a sustinut ca politistii nu au plan la amenzi.

De altfel, timisoreanul Valer Kovacs, reprezentantul unui sindicat rival pentru SNPPC, in calitate de presedinte al Sindicatului Politistilor DECUS Timis, nici nu a sustinut ca exista un plan de amenzi, ci a sesizat doar ca acest indicator, clasamentul amenzilor, este luat in considerare la sfarsitul anului, cand se trage linie si se dau calificativele profesionale.

“Domnul Coarna cauta sa ma denigreze ca persoana, pentru ca au plecat o gramada de membri de la dumnealui. Daca iubeste atat de mult politistii, de ce nu face munca sindicala exact cum o fac eu? Voluntar si neremunerat. Domnul Coarna incaseaza peste 15.000 de lei pe luna din fondul sindicatului.

Ce vrea domnul Coarna sa faca? Vrea exercitiu de imagine sa ma denigreze, sa-l apere pe inspectorul-sef, care este nasul presedintelui de la Timis al SNPPC. Aia vrea domnul Coarna, pentru ca i-au plecat multi membri de la SNPPC”, a fost replica lui Valer Kovacs la acuzatiile sindicalistului sef al SNPPC.

De remarcat ca, pana in toamna anului trecut, Valer Kovacs a fost vicepresedintele SNPPC Timis, insa a demisionat din sindicatul condus de Dumitru Coarna si s-a inscris in DECUS, dupa ce a reclamat o serie de abuzuri ale conducerii IPJ Timis, unele indreptate impotriva sa, iar conducerea sindicatului nu a catadicsit sa-l apere. (Vlad Enciu)

2 thoughts on “Politistul din Timis care a lansat campania “Stop amenzilor!”, atacat violent de pensionarul Dumitru Coarna, conducatorul oamenilor legii din SNPPC. “N-a dat o amenda in ultimii 10 ani!”

  1. Mai nea Vali, sa nu ne fie cu suparare dar aci nea Coarna avu dreptate. S-o dam pe a dreapta , matale ai mai putina pregatire decat cel ce-ti fu mentor, iar el ( nea Doinel) n-are defel. Parerea mea. Hai va pup de ziua mea, si astept urarile.

Leave a Reply