Fratii din Timis care au sarit cu parii la politistii Covid-19, arestati preventiv si trimisi in judecata pentru ultraj si amenintare

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, ieri, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a doi inculpati urmariti penal pentru savarsirea infractiunilor concurente de ultraj si amenintare.


Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in data de 11.04.2020, in jurul orei 22,45, un echipaj de politie format din doi agenti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Peciu Nou, pe DN 59B, in fata unui imobil din localitatea Foeni, judetul Timis, au oprit pentru control un autovehicul marca VW, de culoare gri. 

In momentul opririi cei doi inculpati, frati, care se aflau in autovehicul, au coborat si au inceput sa-i ameninte cu moartea cei doi agenti de politie, aruncand cu pietre inspre acestia si strigand ca ii omoara si ca ii cunosc.

In acel moment, agentii de politie i-au somat sa inceteze, insa unul dintre inculpati s-a urcat la volanul autovehiculului si l-a condus in curtea imobilului in fata caruia fusesera opriti, iar fratele sau a continuat sa arunce cu pietre spre agentii de politie.

“Dupa ce a introdus autovehiculul in curtea imobilului, acelasi inculpat – conducator auto a iesit in fata imobilului, cu un par in mana, mergand spre agentii de politie, in timp ce-i ameninta cu moartea, moment in care unul dintre agenti a executat doua focuri de avertisment in plan vertical cu pistolul din dotare, iar celalalt agent a executat un foc de avertisment in plan vertical cu pistolul din dotare”, se mentioneaza in rechizitoriul confirmat de prim-procurorul Irina Claudia Chivu.

Desi cei doi agenti de politie au executat focuri de avertisment cu pistoalele din dotare, inculpatii au continuat sa-i ameninte cu moartea, motiv pentru care agentii de politie au folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare, moment in care cei doi inculpati au intrat in curtea imobilului continuand sa ameninte cu moartea agentii de politie, iar dupa un timp s-au facut nevazuti.

Ulterior acestui incident, au sosit la locul faptei si alte echipaje de politie, iar in urma cautarilor efectuate, in jurul orei 1, in data de 12.04.2020, au fost gasiti si identificati cei doi inculpati. Reamintim ca unul dintre agresori a fost imobilizat de agentul sef Valer Kovacs, liderul de sindicat al politistilor DECUS Timis.

Dosarul a fost trimis pentru solutionare la Judecatoria Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply