Medicamentul eficient in tratarea Covid-19, ajunge si la Timisoara. 30 de doze vor fi puse la dispozitia autoritatilor medicale din Romania, de catre compania producatoare, pentru studii clinice

Roxana Stroe, presedinta Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), a anuntat ca Remdesivir, medicamentul providential care a dat rezultate bune in tratarea Covid-19, va ajunge si in Romania.


Este vorba despre 30 de doze, puse la dispozitia autoritatilor medicale din Romania de catre Gilead Sciences, compania producatoare, care vor fi repartizate spitalelor din Bucuresti, Iasi si Timisoara.

CITESTE si https://www.impactpress.ro/2020/04/18/o-raza-de-speranta-in-lupta-cu-covid-19-remdesivir-medicamentul-testat-care-vindeca-pacientii-infectati-cu-noul-coronavirus/

„Pentru Remdesivir, ANMDMR a initiat, alaturi de alte cateva state europene, procedura de solicitare a avizului pentru utilizare compasionala (tratament de ultima instanta) la nivelul Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman la EMA (Eurpean Medicines Agency), conform procedurilor legislative in vigoare, avand in vedere faptul ca este un medicament neautorizat de punere pe piata si aflat in etapa de studii clinice.

Dupa obtinerea avizului pozitiv al Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman al EMA, cu privire la conditiile de utilizare ale Remdesivir, si dupa depunerea cererii la nivel national, intr-un timp foarte scurt, acest medicament a fost autorizat pentru furnizarea ca tratament de ultima instanta.

Intr-o prima etapa, compania va pune la dispozitie un numar de 30 de doze de tratament, cu posibilitatea de suplimentare, in functie de capacitatea de productie a acesteia. Romania si-a manifestat interesul pentru cresterea numarului de doze si a numarului de centre de tratament”, a transmis ANMDMR, la solicitarea MEDIAFAX.

Rezultatele oficiale ale studiilor clinice cu Remdesivir sunt asteptate la inceputul acestei veri. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca medicamentul pentru COVID-19 poate ajunge in Romania la o luna dupa ce va fi aprobat de FDA.

„In momentul de fata, Remdesivir nu este autorizat pentru punerea pe piata si poate fi utilizat numai in contextul studiilor clinice si al programelor de acces timpuriu din care fac parte tratamentele de ultima instanta”, au mai precizat reprezentantii ANMDMR. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply