Angajatii Registrului Auto Roman respecta regulile impuse de pandemia Covid-19. “Accesul in curte, doar o persoana in fiecare autovehicul, incurajam plata cu cardul, masinile preluate de angajati ai RAR”

Conducerea Registrului Auto Roman anunta ca, in toate reprezentantele din tara, se respecta cu strictete regulile de igiena, iar angajatii poarta, in continuare, echipamente complete de protectie.


In fiecare weekend au loc operatiuni de igienizare in toate spatiile destinate clientilor si lucratorilor RAR. Respectam in continuare restrictiile impuse in aceasta perioada si pastram distanta de siguranta, accesul publicului fiind interzis in hala de verificari tehnice, nu permitem sa intre in curte mai mult de o persoana in fiecare autovehicul, incurajam plata cu cardul, iar masinile sunt preluate de angajati ai RAR.

Va reamintim cateva informatii utile pentru situatia in care doriti sa solicitati eliberarea unui duplicat al Cartii de Identitate a Vehiculului (CIV).

Documentele necesare obtinerii unui duplicat al cartii de identitate a vehiculului sunt:

– cerere activitate RAR, care se va completa olograf de catre solicitant, pe propria sa raspundere, in prezenta angajatului R.A.R. care efectueaza prestatia;
– actul de identitate al solicitantului;
– documente care atesta calitatea de detinator legal a solicitantului (act de vanzare-cumparare, factura, act de adjudecare etc.), daca solicitantul nu este cel care figureaza ca detinator in evidentele autoritatii de inmatriculare;
– daca solicitantul nu este detinatorul vehiculului (persoana fizica), sau daca detinatorul este persoana juridica, este necesara prezentarea actului de reprezentare legala (imputernicire notariala, daca detinatorul este persoana fizica, sau delegatie, daca detinatorul este persoana juridica).

Delegatia trebuie sa contina datele de identitate ale reprezentantului detinatorului, sa identifice vehiculul prin numarul sau de identificare (seria de sasiu sau caroserie), sa specifice care este activitatea pentru care s-a emis delegatia (eliberare duplicat al cartii de identitate), sa poarte numar de inregistrare si sa fie semnata (si stampilata, daca este cazul) de catre emitent.

Incepand cu data de 16.07.2018, in conformitate cu prevederile Legii nr. 109/2018, pentru obtinerea duplicatului CIV este obligatorie prezentarea vehiculului la RAR in vederea identificarii sale“, se mentioneaza intr-un comunicat al RAR. (I.P.)

Leave a Reply