EXCLUSIV. Prima declaratie a interlopului Lucian Boncu, dupa ce a fost acuzat de DIICOT Timisoara ca a pus la cale impuscarea unui jurnalist. “Un denunt mincinos obtinut de la un detinut condamnat la 6 ani de inchisoare!”

Lucian Boncu, interlopul acuzat ca ar fi pus la cale impuscarea unui jurnalist, intr-un dosar exploziv cu care procurorii DIICOT au debutat cu succes in presa internationala, a fost prezent, astazi, la Curtea de Apel Timisoara, pentru a-si sustine contestatia impotriva hotararii Tribunalului Timis de rearestare preventiva, ca urmare a incalcarii regulilor arestului la domiciliu, din dosarul Cocaina.


Acesta a aparut la poarta Palatului Dicasterial singur, cu masca de protectie pe fata, neflancat de politisti, in conditiile in care noua incarcerare in arestul IPJ Timis a fost suspendata pana la judecarea contestatiei.

Cum era de asteptat, Curtea de Apel Timisoara i-a respins contestatia, atat lui, cat si coinculpatului Milosev Deian Liviu, iar cei doi au fost ridicati, la orele pranzului, si condusi in arest.

Prezenti la fata locului, reporterii Impact Press nu au scapat prilejul de a-l intreba pe Lucian Boncu ce parere are despre acuzatiile grave ce i se aduc in al treile dosar deschis de procurorii DIICOT Timisoara pe numele sau.

Este un dosar fabricat pe denuntul unei persoane condamnate la inchisoare, care initial era un dosar de intimidare din partea DIICOT, si prin coinculpatii din dosarul Cocaina, gen Nicolae Gavrila, mi-au ridicat acuzatiile la nivel de conspiratie pentru impuscarea unui jurnalist.

Nu ma fac vinovat de nicio acuzare, in fapt multa vorba si nicio fapta, doar scenariu si incercarea de a distruge un om, nimic mai mult. Sper si am incredere sa pot sa-mi demonstrez nevinovatia. Asa functioneaza justitia, pe minciuni.

Nu au nimic, doar inchipuiri de presa, victimizare, ca sa dea bine. Asa se creaza dosare si se distrug oameni. Plangerea facuta de Nicolae Gavrila, sustinuta de cea a detinutului care are o condamnare de 6 ani, e total mincinoasa si facuta pentru ca sa primeasca o sentinta favorabila sau o suspendare.

Vor sa aiba un trofeu, acum, si nu o condamnare reala, la finalul procesului. Ma astept sa mi se deschida si alte dosare de coinculpat, tocmai in ideea de a-mi inchide gura. S-a tot spus ca eu sunt sifonul, dar veti vedea ca toate transcrierile de pe camerele de supraveghere nu le-am semnat. Pana la urma, o sa se afle cine este sifonul si cine a facut intelegeri cu politistii de la Crima Organizata si cu procurorii DIICOT“, ne-a declarat Lucian Boncu. (V.E.)

Leave a Reply