Politistul din Timis care a cerut ca pistoalele Carpati sa fie inlocuite cu revolvere moderne a ramas fara permis de port-arma! Conducerea IPJ Timis l-a sanctionat, dupa ce a venit la lucru cu Glock-ul personal

Celebritatea dobandita de politistul timisorean Valer Kovacs, liderul sindicatul DECUS Timis, dupa ce a denuntat public faptul ca agentii de pe strada sunt obligati de sefii de inspectorate sa dea cat mai multe amenzi, n-a fost de bun augur, astfel ca i-a adus alte doua cercetari disciplinare, dar si retragerea de pe strada, din zona operativa, si repartizarea intr-un birou al IPJ Timis.


Si cum aceasta punere la punct din partea inspectorului sef Alin Petecel nu era indeajuns, Valer Kovacs s-a trezit si cu permisul de port-arma anulat, ca sanctiune disciplinara, dupa ce a venit la lucru cu arma personala, un Glock modern, calibrul 9 mm.

Politistul a relatat, intr-o postare pe Facebook, contextul in care a intrat in sediul IPJ Timis cu pistolul personal, concluzionand ca anularea permisului de port-arma il expune anumitor pericole si cere institutiei sa-i asigure protectia personala.

“In orice institutie publica normala, la intrare, pentru detinatorii de arme, exista un loc special amenajat pentru depozitare si cineva te intreaba daca ai asupra ta armament (cand esti imbracat in politist). Doar la IPJ Timis se pot intampla altfel lucrurile, voi detalia.

Atunci cand esti politist, detinator legal de arma personala, (paza si protectie), esti chemat pentru misiune de pe o zi pe alta, vii echipat de acasa in uniforma si armament personal (pe drumul catre serviciu daca trebuie sa intervii la vreun incident, evident nu poti actiona cu mainile goale).

In data de 25.03.2020 m-am prezentat la serviciu echipat pentru misiune, evident am depus si un raport pentru aprobarea efectuarii misiunii cu arma personala, nu mi-a fost aprobat pe loc. A doua zi ma prezint din nou la serviciu echipat corespunzator, aflu ca nu mi-a fost aprobat raportul referitor la efectuarea misiunii cu arma personala, ba mai mult, ma trezesc bagat in cercetare disciplinara ca am intrat in institutie cu arma personala. (in conditiile in care nu aveam loc de depozitare pentru arme la intrare cum era firesc).

Desigur am fost si sanctionat dupa care mi-a fost anulat permisul de port arma! Sunt curios cum imi va asigura institutia protectia personala.

Se poate vedea de la un kilometru ca se doreste o razbunare sistematica impotriva mea din partea conducerii IPJ Timis, ca am deranjat scaunele inalte ale sefilor.

Ca sa fie treaba treaba, sunt rechemat din zona OPERATIVA la birou (pe motiv ca este “mult” de lucru) in conditiile in care tara “arde”, si eu am solicitat in mod expres ca doresc sa efectuez misiuni in OPERATIV.

Toate rapoartele de mutare in decursul timpului (aproximativ 50) de la birou in zona OPERATIVA mi-au fost respinse. Cam asa merg lucrurile in Politia Romana.
Daca comentezi, trebuie cu orice pret sa fi readus la tacere, chiar daca ai dreptate. Vedem ce mai urmeaza… Niciodata politistii bine pregatiti nu vor fi apreciati, daca nu au pile”, conchide agentul sef Valer Kovacs.

Potrivit lucratorilor de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante periculoase din cadrul IPJ Timis, retragerea permisului de port-arma, in conformitate cu Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, nu afecteaza dreptul politistului de a purta si intrebuinta pistolul de serviciu… (G.I.)

2 thoughts on “Politistul din Timis care a cerut ca pistoalele Carpati sa fie inlocuite cu revolvere moderne a ramas fara permis de port-arma! Conducerea IPJ Timis l-a sanctionat, dupa ce a venit la lucru cu Glock-ul personal

  1. Cică trăim într-o țară liberă și democrată.
    Dacă „șefii” de poliție aveau și ei dotarea pe care omul ăsta și-a cumpărat-o din banii lui, nu mai era invidia asta de măsurare a dimensiunii armei.

Leave a Reply