Procurorii Parchetului Timisoara au decis sa-l dezarmeze pe Dragos Bota, chiar daca jurnalistul era urmarit de asasini! Un pistol cu gaze marca ME 9 si 2 cartuse, confiscate special

Exact in perioada in care asasinii interlopului Lucian Boncu il monitorizau pe jurnalistul Dragos Cosmin Bota pentru a-l impusca, cu un pistol fara serie adus din Caransebes, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis sa-l lase complet descoperit in fata atacatorilor.


Mai exact, subalternii prim-procurorului Irina Claudia Chivu (foto) au solicitat Judecatoriei Timisoara sa dispuna luarea masurii confiscarii speciale a unor bunuri apartinad jurnalistului, care se afla in camera de corpuri delicte a IPJ Timis.

Paradoxal, este vorba despre mijloacele de aparare ale jurnalistului, in cazul in care ar fi fost atacat pe strada. Dupa cum apare in propunerea procurorilor adresata instantei de judecata, este vorba despre un pistol cu gaze marca ME 9, model PARA, seria 0047648, cal. 9 PA si 2 cartuse cu gaze, cal. 9 mm PA.

Judecatoria Timisoara a considerat cererea procurorilor intemeiata si, prin hotararea 927/2020 din 20.03.2020, a admis propunerea formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara in dosarul nr. 7466/P/2018 si a dispus confiscarea speciala a armei si a cartuselor.

Cu siguranta, jurnalistul a contestat aceasta masura, in termenul legal de 3 zile de la comunicare. In aceste conditii, dezarmat intr-o perioada dificila a vietii sale profesionale, jurnalistul ar putea invoca anumite circumstante atenuante cand critica activitatea unitatii de Parchet condusa de prim-procurorul Irina Claudia Chivu, mai cu seama in dosarul portii ucigase de la intrarea in Timisoara. (V.E.)

UPDATE: Seful Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis, comisarul sef Nicolae Boia, ne-a confirmat ca Dragos Bota a fost cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, ca urmare a neprelungirii la termen a autorizatiei de port-arma, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, insa procurorii au decis clasarea dosarului, cu masura speciala a confiscarii pistolului detinut de jurnalist. 

Leave a Reply