Politia locala face unele ABUZURI! Ministrul de Interne Marcel Vela recunoaste ca “localii” nu respecta toate prevederile ordonantelor

Ministrul de Interne Marcel Vela a explicat ca, daca numarul politistilor care se vor imbolnavi va fi extrem de mare, se va apela la studentii de la Academia de Politie, la elevii de la scolile de Politie, apoi la rezervisti si, in ultima instanta, daca va fi cazul, se va ajunge la angajari din sursa externa.


Vela a precizat, insa, ca aceasta solutie poate da nastere unor probleme, in conditiile in care oameni fara experienta ar fi trimisi in strada sa aplice legea.

”Avand in vedere ca Ministerul Afacerilor Interne are un deficit de personal, pentru a ajuta cadrele existente sau in conditiile in care – pentru ca pana la urma si politistii sunt oameni si se pot infecta, mai ales ca sunt in prima linie in front in aceasta lupta impotriva coronavirus – in lipsa de personal putem ajunge si sa incadram pentru 6 luni persoane din surse externa”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a mai spus ca exista probleme in acest moment cu Politia locala, care mai face unele abuzuri si nu respecta toate prevederile ordonantelor:

”Si acum avem probleme cu Politia locala care amendeaza, care face unele abuzuri, care nu respecta toate prevederile ordonantelor in litera si spiritul fiecarei ordonante. Imaginati-va ca luam pe cineva din sursa externa si il punem direct in strada sa aplice legea. Va fi destul de dificil ca sa nu cumva sa se greseasca si sa ajungem la alte discutii cu privire la un comportament sau la altul”, a mai spus Marcel Vela. (V.E.)

UPDATE. Tribunalul Bucuresti a admis, sambata seara, propunerea procurorilor DNA privind arestarea preventiva a politistului Marius Fleancu, de la IGPR, detasat la Parchetul General, sub acuzatiile de  luare de mita si trafic de influenta.

Leave a Reply