Doi dintre cei mai virulenti jurnalisti de la B1 TV, concediati! Sorina Matei si Andrei Badin s-au trezit cu contractele reziliate

Conducerea postului de televiziune B1 TV a decis subit sa rezilieze contractele jurnalistilor Sorina Matei si Andrei Badin, realizatorii emisiunilor Actualitatea romaneasca si Controverse, fara nicio discutie prealabila.


Anuntul a fost facut chiar de Sorina Matei, care a dezvaluit ca hotararea actionarului Sorin Oancea de a concedia cele doua vedete ale postului a survenit la putin timp dupa ce B1 TV a aplicat pentru a primi ajutor din partea Guvernului prin programul IMM Invest.

„De Ziua Mondiala a Libertatii Presei cu care se impauneaza fals Guvernul Orban, va anunt eu, ca ei se feresc:

  1. Televiziunea B1 TV a reziliat marti contactul meu si al lui Andrei Badin, fara nicio notificare si/sau discutie prealabile.
  2. Tot marti, cu cateva ore inainte de reziliere, televiziunea B1 TV, pe profit – 2,3 milioane de euro in 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest.
  3. Luni, inainte de aplicare, emisiunile noastre existau; marti, dupa aplicare, n-au mai existat.
  4. Totul a fost comunicat marti seara, dupa aplicare la IMM invest, si miercuri, prin e-mail/trimis document si printr-un cerber al patronatului, fara ca patronatul sa-si asume sau sa comunice transparent decizia, in cazul subsemnatei. De altfel, si decizia este semnata prin imputernicit.
  5. Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presa, sub masca unei «campanii de informare», cica sa «sprijine jurnalistii» care, in mintea lor, trebuie sa se transforme in oficine de partid si ale Guvernului, fix ce nu are voie sa faca presa.
  6. Deal-urile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru „«sprijinirea jurnalismului». Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricarei puteri, in capul lor trebuie sa dispara. Sa fie liniste, sa nu mai deranjeze nimeni, sa nu mai afle publicul nimic.

Cam atat despre libertate de exprimare, puterea adevarului, presa – caine de paza al democratiei, watchdog-ul puterii, following the money, focusing on abuse of power, great business stories, watchdog in the corridors of power. Because this is investigative journalism”.

Potrivit unor caracterizari publicate de portalul de stiri Ziaristii, Andrei Badin este vazut ca “un vajnic aparator al Ordonantei 13 si al infractorilor, un mare dusman al justitiei si al protestelor #Rezist. Individul are o motivatie solida pentru acest comportament: interesul propriu. El a fost cercetat penal pentru luare de mita, dupa ce SRI a interceptat discutiile sale cu fostul baron PSD de Mehedinti, Adrian Duicu”.

De asemenea, Sorina Matei este prezentata ca o aparatoare inversunata a clanurilor penale, pe care le serveste lovind constant in justitie. Este mentionata si campania isterica impotriva reintregirii familiei Sacarin, la o luna dupa ce adoptia fusese consfintita de instanta printr-o decizie definitiva.

“Sorina Matei a frizat dementa jurnalistica atunci cand, in emisiunile sale, a emis suspiciuni iresponsabile ca sotii Sacarin ca vor s-o duca pe Sorina (8 ani) de la Baia de Arama (Mehedinti) la New York pentru trafic de organe!”, se mai spune in articolul semnat de Robert Mateescu. (V.E.)

Leave a Reply