Contre publice intre primarul Timisoarei si Marcel Vela, dupa ce ministrul de Interne a criticat salariile mari ale politistilor locali din orasul de pe Bega

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a dezvaluit care sunt salariile reale ale politistilor locali din subordine, dupa ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a criticat faptul ca un politist care pazeste un parc din Timisoara ar avea un salariu dublu fata de un politist care prinde un criminal.


In acest context, Nicolae Robu si-a exprimat regretul ca ministrul de Interne, colegul sau din PNL, a lansat in spatiul public un “neadevar atat de mare” privitor la o structura a Primariei Timisoara.

“Inainte de toate, mentionam faptul ca politistii locali din Timisoara au participat, de la instituirea starii de urgenta, impreuna cu efectivele Politiei Nationale si sub coordonarea operationala a acestora. Colaborarea dintre institutii a fost una fara probleme, asa cum de altfel a fost si inainte de aceasta perioada, care ar trebui sa ne uneasca si nu sa ne dezbine”, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Locale Timisoara.

Conform listei lui Nicolae Robu, politistii locali timisoreni au salarii lunare nete cuprinse intre 2000 si 5000 de lei, cei cu functii de conducere incasand intre 6000 si aproximativ 7.500 de lei, bani la care se adauga norma de hrana.

“Pentru buna informare a dvs, Domnule Ministru, redam mai jos salariile REALE ale politistilor locali din Timisoara, sumele fiind cele nete, cu mentiunea ca niciunul dintre acestea nu ajunge la sumele despre care ati fost informat”, se atrage atentia ministrului Marcel Vela.

Salariile politistilor locali din Timisoara sunt urmatoarele: 2.000-3.000 lei/luna pentru 93 de politisti locali; 3.000-4.000 lei/luna pentru 132 de politisti locali; 4.000-5.000 lei/luna pentru 33 de politisti locali. Salariile functiilor de conducere: 6.054 lei/luna pentru sef birou; 6.582 lei/luna pentru sef serviciu; 7.032 lei/luna pentru director executiv adjunct si 7.435 lei/luna pentru director executiv.

„Salariile acestea cuprind mai putin indemnizatia de hrana, care este comuna si pentru politistii Politiei Romane. Replica mea la declaratia domnului ministru de Interne se limiteaza la comunicarea situatiei reale a salariilor in Politia Locala Timisoara si la exprimarea regretului ca domnul ministru a lansat in spatiul public un neadevar atat de mare privitor la o structura a Primariei Timisoara”, a afirmat Nicolae Robu.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat sambata, pe un post de televiziune, ca un politist local care protejeaza ordinea publica intr-un parc din Timisoara are 8-9.000 de lei, iar unul din MAI, care isi risca viata sa prinda un criminal, are la jumatate din salariul politistului local.

„Politistii locali sunt in subordinea primariilor, s-au marit salariile la primarii si, in mod automat, functionarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un politist local care protejeaza ordinea publica intr-un parc din Timisoara are 8-9.000 de lei, iar un politist din MAI care isi risca viata sa prinda un criminal are la jumatate din salariul politistului local”, a spus ministrul Marcel Vela. (Mara Ion)

Leave a Reply