Inca doua dosare penale cu infractiuni specifice pandemiei Covid-19, deschise de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au deschis alte doua dosare penale, in aplicarea prevederilor art. 54 al. 1 din decretul Presedintelui Romaniei privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.


In data de 04.05.2020, la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara a fost inregistrat dosarul penal cu nr. 3579/P/2020, in care se efectueaza urmarirea penala sub aspectul savarsirii faptelor de uz de fals si fals in declaratii.

In fapt se retine ca, in data de 23.04.2020, in jurul orei 21,50, cu ocazia unui controlul efectuat in trafic, asupra unui autovehicul marca BMW, care se deplasa pe DJ 691, pe raza localitatii Dumbravita, din judetul Timis, au fost identificati trei barbati.

Cu ocazia controlului privind respectarea masurilor de deplasare pe perioada starii de urgenta instituita prin decretul nr. 195/2020 cei trei barbati au prezentat organelor de politie adeverinte eliberate de o societate, care atestau in mod nereal ca erau  angajatii acesteia.

In data de 04.05.2020, la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara a fost inregistrat dosarul penal cu nr. 3581/P/2020, in care se efectueaza urmarirea penala sub aspectul savarsirii faptei de zadarnicirea combaterii bolilor.

In fapt se retine ca, in data de 02.05.2020, un barbat sosit din Italia, ce urma sa fie introdus in carantina institutionalizata, a parasit punctul de organizare a convoaielor cu cetateni romani sositi prin punctul de trecere a frontierei Nadlac I, situat pe autostrada A1, parcarea de la km. 501 pe sensul de mers Nadlac – Deva, incalcand astfel masurile instituite pentru evitarea raspandirii virusului SARS CoV 2.

“Precizam ca activitatile efectuate in timpul urmaririi penale sunt reglementate de Codul de procedura penala si au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor si garantiilor procesuale precum si a principiului prezumtiei de nevinovatie”, se mentioneaza in finalul comunicatului semnat de prim-procurorul Irina Claudia Chivu. (V.E.)

Leave a Reply