ALERTA. Un supermarket Lidl din Baia Mare, luat cu asalt de mai multe persoane de etnie tiganeasca, inarmate cu sabii. UPDATE

Mai multe persoane inarmate cu sabii au dat buzna, in aceasta seara, intr-un supermarket Lidl, de pe strada Granicerilor, din municipiul Baia Mare, provocand panica printre cumparatori si angajatii magazinului.


Crezand ca este vorba despre un jaf, una dintre casiere a actionat butonul de panica si, in cateva minute, la fata locului au ajuns atat agentii firmei de paza, cat si echipaje ale Politiei Municipiului Baia Mare, mascatii de la IPJ Maramures, jandarmi, politisti locali si o ambulanta.

Indivizii violenti au fost imobilizati si incatusati. Dupa aplanarea conflictului, politistii au aflat ca nu a fost vorba despre o tentativa de jaf, de furtul incasarilor, ci despre o reglare de conturi intre doua clanuri de tigani.

In timpul atacului, mai multe persoane agresate in strada s-au refugiat in magazin, in incercarea de a se proteja de agresori. Potrivit unor surse judiciare, majoritatea persoanelor implicate in conflict au revenit in tara din cauza pandemiei de coronavirus.

Acestia s-ar ocupa cu trafic de tigari si prostitutie. Urmeaza ca politia sa ia masurile legale ce se impun in starea de urgenta. Mai multe persoane din incinta magazinului au suferit atacuri de panica si au avut nevoie de ingrijiri medicale. (V.E.)

UPDATE. Nu mai putin de sapte persoane au fost retinute si depuse in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a IPJ Maramures, in urma scandalului de la supermarketul din Baia Mare, urmand ca, joi, sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva. “In baza probatoriului administrat, politistii au dispus retinerea pentru 24 de ore a sapte persoane implicate in starea conflictuala, de aseara, din Baia Mare”, a transmis, miercuri, IPJ Maramures.  

Leave a Reply