Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, ar putea fi prima victima a deciziei favorabile obtinute de Laura Codruta Kovesi la CEDO

Prima victima din sistemul judiciar romanesc, dupa decizia istorica pronuntata de CEDO in cazul Laura Codruta Kovesi versus Statul Roman, ar putea fi chiar fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, cel care a intocmit simulacrul de raport in baza caruia a fost “decapitata” conducerea DNA.


Potrivit unui anunt publicat pe site-ul Ministerului Justitiei, se va propune Guvernului Romaniei eliberarea lui Tudorel Toader din functia de membru al Comisiei de la Venetia

In urma consultarilor cu Prim-Ministrul Romaniei, ca urmare a implicatiilor Deciziei CEDO in cauza Kovesi impotriva Romaniei (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului Romaniei fata de independenta procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justitiei va inainta premierului propunerea ca Guvernul Romaniei sa transmita Comisiei de la Venetia solicitarea de a aplica dispozitiile statutare ale Comisiei in privinta domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din functia de membru al Comisiei de la Venetia.

Precizam faptul ca mandatul d-lui Tudorel Toader in cadrul Comisiei de la Venetia a fost prelungit in anul 2018, in timpul exercitarii mandatului de ministru al Justitiei”, se arata pe site-ul Ministerului Justitiei. (V.E.)

Leave a Reply