VIDEO. Dezinfectanti anti-Covid imprastiati cu drona, politisti cu casti prevazute cu scanere de temperatura! Masuri de domeniul SF-ului in Dubai, unde s-au redeschis mall-urile si restaurantele

In timp ce in Romania, principalele masuri de protejare impotriva  coronavirusului tin de restrictiile de circulatie, distantarea sociala si spalatul pe maini, in Emiratele Arabe Unite, cu a sa perla arhitecturala, Dubai, metodele de combatere a pandemiei tin de domeniul fantasticului.


In timp ce dezinfectantii sunt imprastiati cu ajutorul dronelor, politistii au fost dotati cu casti speciale echipate cu tehnologie termica, pentru a putea scana persoanele care se deplaseaza folosind transportul public. Noile casti masoara temperatura pacientului si trimit datele astfel obtinute pe telefonul mobil al paramedicului.

De asemenea, castile sunt inzestrate si cu alte tehnologii de inteligenta artificiala, precum cele de recunoastere faciala si de citire rapida a numerelor inscrise pe placutele de inmatriculare ale automobilelor.

Dupa cum a anuntat directorul Serviciului de ambulanta din Dubai, Khalifa bin Dray, si paramedicii vor folosi casti speciale, pentru a detecta cazurile suspecte de infectare cu noul coronavirus, care vor ajuta la  cresterea sigurantei celor aflati in prima linie de contact cu persoanele infectate.

Pe 4 aprilie, in Dubai a fost decretata stare de izolare la domicilii, initial, pentru doua saptamani, care s-a prelungit cu inca doua, si doar supermarketurile si farmaciile au mai ramas deschise in emirat. Toate zborurile aeriene au fost suspendate, nimeni nu a mai parasit tara, nimeni nu a mai intrat.

Datorita acestor masuri stricte si a mijloacelor moderne de depistare si combatere a coronavirusului, in Emiratele Arabe Unite, pana astazi, au fost raportate 15.192 de cazuri de imbolnaviri, 3.153 de pacienti vindecati si doar 146 de decese.

In aceste conditii, in urma cu aproape 10 zile, o parte a restrictiilor au fost ridicate. Centrele comerciale si-au redeschis portile, cu anumite masuri de distantare sociala si de purtare obligatorie a mastilor de protectie, restrictiile de circulatie au fost anulate, iar restaurantele si cafenelele functioneaza, din nou, dar  la doar 30% din capacitate.

Astfel, una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta ale timisorenilor revine la viata si, nu peste mult timp, dupa cum ne-a confirmat si rezidentul Rami Iskandarani, cel mai futurist oras din lume isi va redeschide localurile de noapte, cazinourile si plajele pentru turisti. (G.G.)

Leave a Reply