VESTEA buna asteptata magistrati. Legea privind abrogarea pensiilor speciale, declarata neconstitutionala de CCR! “Cum pot niste judecatori ai CCR, beneficiari de pensii speciale, sa judece cu buna-credinta?”

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au decis, miercuri, ca legea privind abrogarea pensiilor speciale, printre care si cele ale magistratilor, este neconstitutionala. Curtea a fost sesizata in acest sens de Avocatul Poporului și Inalta Curte de Casatie și Justitie.


Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarile Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Avocatului Poporului impotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale, cu exceptia celor din Armata si Ministerul de Interne, au declarat surse din cadrul CCR.

Potrivit acestora, decizia a fost luata cu unanimitate de voturi, pe motive de procedura, iar judecatorii nu au mai dezbatut fondul legii.

Legea pentru abrogarea pensiilor speciale, inclusiv a magistratilor, a fost votata de Camera Deputatilor in sesiune extraordinara la inceputul anului. Legea a fost adoptata cu 247 de voturi „pentru” si 21 de abtineri.

Florin Roman, liderul deputatilor PNL, a atacat dur judecatorii CCR si Avocatul Poporului dupa decizia prin care s-a stabilit ca pensiile de serviciu ale magistratilor nu pot fi taiate. Roman ignora faptul ca legea a fost contestata la CCR si de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

“Intrebarea legitima a PNL este cum pot niște judecatori ai CCR, beneficiari de pensii speciale, sa judece cu buna-credinta, desfiintarea pensiilor speciale? O alta intrebare este daca vreodata, in Romania, cat timp judecatorii CCR beneficiaza de privilegii și de cumul pensie-salariu, vom putea avea o decizie favorabila desfiintarii pensiilor speciale?”, a rabufnit Florin Roman. (V.E.)

Leave a Reply