8 migranti intr-un portbagaj! Traficanti din Timis trimisi in judecata de procurori, fiind prinsi de politisti chiar daca foloseau antemergator

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au finalizat mai multe dosare de trafic de migranti si au decis trimiterea in judecata a sase persoane care au fost implicate in transportul ilegal al fugarilor din Afganistan, Siria sau din alte tari ale Orientului Mijlociu.


Cel mai spectaculos caz, aproape neverosimil, poate fi considerat cel al unui inculpat care, in 27.01.2020, a preluat si a transportat cu autoturismul, pe ruta Oravita – Moravita, nu mai putin de 8 (opt) migranti de origine afro-asiatica.

A fost oprit de catre politistii de frontiera, inainte de a ajunge la Timisoara, care s-au socat cand, la controlul sumar au autoturismului, i-au depistat pe migranti inghesuiti in portbagaj. Opt persoane intr-un portbagaj, ceea ce poate reprezenta un record in domeniu. Costuul transportului, 1000 de euro.

Acelasi traficant a recunoscut ca, in 4.01.2020, a transportat, probabil in acelasi mod, sase migranti de origine siriana de la Timisoara la Beba Veche, in vederea trecererii frauduloase in Ungaria, pentru suma de 2.000 de euro. A fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv.

Alti trei traficanti au fost trimisi in judecata pentru transportul cu autoturismul a 10 cetateni de origine afgana, care, anterior, trecusera frontiera dintre Serbia si Romania. Acestia doreau sa-si continue deplasarea si, tot in mod fraudulos, sa treaca in Ungaria, iar de acolo catre tari din Europa de Vest. Cei trei sunt acuzati ca, in data de 9.10.2019, in jurul orei 22, au transportat migrantii catre granita cu Ungaria.

Doi dintre inculpati l-au sprijinit pe “taximetristul” principal, in sensul ca “s-au deplasat cu autoturismul in fata autovehiculului condus de inculpatul N.D.C., caruia i-au oferit indicatii cu privire la traseu si cu privire la eventuala aparitie a organelor de politie”.

Alti doi migranti au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, fiind acuzati ca, in 14.02.2020, intre orele 22 – 23,40, au transportat 13 persoane de origine afro-asiatica, intre localitatile Latunas si Gherman, contra sumei de 500 de euro.

Si in acest “echipaj de lucru”, unul dintre traficanti “s-a deplasat cu autoturismul, in calitate de antemergator, pentru a facilita transportul celor 13 migranti de origine afro-asiatica efectuat de catre inculpatul T.A.R., tinand legatura in permanenta cu acesta pentru a-l informa asupra posibilelor filtre de politie, cu rolul de a asigura realizarea in siguranta a transportului de migranti”.

Toate trei dosare au fost trimise judecatorilor de la Tribunalul Timis. (G.I.)

Leave a Reply