REPLICA. Fostul manager al Spitalului Municipal Timisoara raspunde atacurilor privind asa-zisele afaceri cu containere de triaj Covid-19. In realitate, Olimpia Oprea a adus spitalului zeci de milioane de euro

Fostul manager al Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, dr. Olimpia Oprea, a decis sa puna capat speculatiilor lansate in spatiul public de adversarii sai politici, potrivit carora ar fi dat un “tun” pandemic in valoare de 18.000 de euro, si a emis un punct de vedere in care dezvaluie imprejurarile in care s-au inchiriat 9 containere pentru triajul pacientilor suspecti de Covid-19.


Acuzatiile lansate impotriva Olimpiei Oprea sunt cu atat mai ridicole, in contextul in care este vizata pentru preluarea conducerii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, cu cat fosta directoare a Spitalului Municipal Timisoara a scris si sustinut proiecte europene prin care a adus spitalului dotari de zeci de milioane de euro, dupa cum apare si intr-un reportaj difuzat de Pro TV.

“Punct de vedere privind contractul de inchiriere containere

Inchirierea celor 9 containere de catre Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara s-a facut ca urmare a solicitarii transmise conducerii spitalului de catre medicul-sef al UPU, in scopul izolarii pacientilor suspecti de infectie COVID-19 care se adreseaza UPU Clinicile Noi.

In UPU nu exista spatii suficiente pentru izolarea pacientilor suspecti de infectie COVID-19, in conditiile in care acesti pacienti trebuie sa stea singuri in salon pana la primirea rezultatului testarii prin Real Time PCR.

Solutia instalarii acestor containere in vecinatatea UPU, in Parcul Botanic, a fost identificata in urma vizitei la fata locului a Medicului Sef Departament de Sanatate Publica, care ne-a oferit asistenta de specialitate.

S-au solicitat oferte iar reprezentantul Serviciului Tehnic al spitalului s-a deplasat personal pentru discutii, la sediul unor firme din Timisoara care confectioneaza containere, dar durata de livrare depasea 3 luni.

Singura firma care putea sa livreze urgent containere a fost S.C. ALGECO SRL. Mentionez ca am luat legatura cu firma si le-am solicitat sa ne faca reducere, avand in vedere valoarea mare a ofertei pentru inchiriere si transport containere. Au facut o reducere de aproximativ 25%, valoarea chiriei in oferta finala fiind de aproximativ 3.000 euro/luna pentru cele 9 containere, costurile mai mari reprezentand transportul si instalarea acestora.

Am solicitat acordul Directiei de Mediu din Primaria Timisoara pentru instalarea containerelor in imediata vecinatate a UPU Clinicile Noi. Deoarece in spatiul identificat initial sunt ronduri de flori, Directia de Mediu nu a fost de acord si a recomandat ca amplasarea containerelor sa se faca in alt spatiu.

Mentionez ca aceste containere sunt prevazute cu instalatie de incalzire, iluminat electric si grup sanitar. Pacientii vor astepta cateva ore in aceste spatii pana la primirea rezultatelor testarii prin Real Time PCR. Dupa primirea rezultatului, pacientii vor fi internati in sectiile spitalului sau vor fi directionati catre spitalele COVID-19. (I.P.)

Sursa foto: Pro TV

Leave a Reply