Directia Finantelor Publice Timisoara indeamna contribuabilii sa utilizeze serviciul on-line Spatiul Privat Virtual (SPV), pentru a comunica cu unitatile fiscale din Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin (P)

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara recomanda, in continuare, comunicarea la distanta, cu precadere in aceasta perioada cand riscul contaminarii cu noul coronavirus este inca prezent si indeamna persoanele fizice si juridice sa utilizeze mijloacele de comunicare la distanta, in special serviciul on-line „Spatiul Virtual Privat”.


Serviciul on-line „Spatiul Virtual Privat” (SPV) este gratuit, disponibil 24/24 si are avantajul ca pune la dispozitia contribuabililor persoane fizice si juridice acte administrative, precum si alte documente, emise automat sau la cerere.

La randul lor contribuabilii pot transmite organului fiscal, prin intermediul SPV, declaratii fiscale, precum si diverse cereri sau sesizari.

Inregistrarea persoanelor fizice si juridice in „Spatiul Privat Virtual” se efectueaza direct pe https://pfinternet.anaf.ro, sau pe www.anaf.ro in sectiunea .”Spatiul Privat Virtual, rubrica „Inregistrare Utilizatori Persoane Fizice si Juridice” cu ajutorul unui user si a unei parole. In situatia in care contribuabilii detin un certificat digital calificat inregistrat pe site-ul ANAF, autentificarea in Spatiul Privat Virtual se face cu ajutorul acestuia.

Indrumare si asistenta privind inrolarea/utilizarea Spatiului Privat Virtual, pe langa cea oferita pe site-ul www.anaf.ro, se mai poate obtine si prin utilizarea serviciul de asistentã telefonicã – Call Center, la numarul de telefon 031.403.91.60.

O alternativa la fel de facila pentru obtinerea de informatii avizate, in scris, privind serviciul on-line „SPATIUL PRIVAT VIRTUAL” (SPV), este Formularul de contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro,  la urmãtorul link: https://www.anaf.ro/asistpublic/. Solicitarile astfel primite sunt tratate prioritar de directiile de specialitate, iar raspunsurile sunt transmise cu celeritate.

Prin utilizarea Spatiului Privat Virtual, dar si prin utilizarea adreselor de e-mail create la nivelul tuturor structurilor subordonate Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, se evita deplasarea la unitatea fiscala, ca masura optima de asigurare a distantarii sociale si de limitare a deplasarilor.

Adresele de e-mail pot fi vizualizate pe site-ul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, accesand link-ul: https://www.anaf.ro/anaf/internet/Timisoara/ –  Sectiunile „Contact” si „Structuri subordonate”. (I.P.)

Leave a Reply