CCIA Timis recruteaza persoane cu idei inovatoare, “prietenoase cu mediul”, pentru competitia europeana ClimateLaunchpad! Castigatorul locului I va primi 10.000 de euro (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener oficial in Romania al EIT Climate-KIC, invita potentialii candidati sa aplice cu idei inovatoare pentru un loc in marea finala a competitiei globale ClimateLaunchpad, cea mai mare competitie de idei inovatoare “prietenoase cu mediul”.


Finalistii competitiei, la nivel international, vor fi recompensati cu premii: 10.000 euro locul 1, 5.000 euro locul al 2-lea, 2.500 euro locul al 3-lea.

Oportunitatea se incadreaza in Programul ClimateLaunchpad – cea mai mare competitie de idei in domeniul “clean technology” finantata de EIT Climate-KIC si organizata in Romania de catre CCIA Timis.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice. Anul acesta au intrat in competitie candidati din 55 de tari.

Scopul este accelerarea inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon. In acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.

Cele mai bune idei vor fi selectate, iar echipele vor participa la un bootcamp intensiv sustinut de lectori internationali, vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.). Tinand cont de situatia COVID-19, activitatile programului se vor desfasura online.

Aplicatia este deschisa,iar termenul limita este 01 iunie 2020. Detalii despre posibilitatea de acces la program si inscrieri: https://climatelaunchpad.org/.

Informatii suplimentare se pot obtine la telefon 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro. Persoana de contact: Cristina Badulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/ CCIAT. (I.P.)

Nota: EIT Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbarilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizatii academice de renume si institutii ale sectorului public. EIT Climate KIC a fost creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT).

Leave a Reply