APEL! Politistul din Timis care a fost “executat” dupa ce s-a opus amenzilor Covid-19 cere conducerii MAI, idolului sau, Traian Berbeceanu, sa intervina

Dupa ce, in sedinta de comanda a IPJ Timis, de ieri, s-a luat in discutie trecerea in rezerva a agentului sef Valer Kovacs, liderul sindicatului DECUS Timis, ca sanctiune pentru atitudinea sa fata de conducatorii institutiei, acesta a adresat un apel ministrului de Interne Marcel Vela, idolului sau, Traian Berbeceanu, sa intervina pentru a curma aceasta “executie” abuziva.

Reproducem textul postat de Valer Kovacs pe pagina sa de Facebook.

Ce vor crede copiii mei, de mine? Ca am fost dat afara din Politie, pentru ce? Ca am aparat niste drepturi? Va rog sa va uitati in declaratia mea de avere. E goala, dragi romani.


Veti intelege ca am fost un politist corect toata viata mea, cu toata lumea, indiferent pe cine am deranjat.

Cum sa destitui un politist de cariera dupa 18 ani de activitate cu scoala militara pe probleme sindicale ca am expus publicului neregulile din sistem?!
Am vorbit in numele Sindicatului, cu calitatea de avertizor de integritate aparat de Legea avertizorilor de integritate in vigoare.

De ce nu se respecta legea in Romania? Cum sa destitui un politist care NU are dosar penal, doar pentru” prejudiciu de imagine adus institutiei” invocat de sefii care nu ma suporta si vor sa dispar? Acest prejudiciu nu exista!

Sunt multi colegi cu dosare si lucreaza de ani de zile si nu i-a destituit nimeni. Eu am fost cel care a sesizat acte de CORUPTIE ale unor sefi din Inspectorat la organele abilitate.

Cum sa fiu destituit in concediu medical, la scurt timp de la externare din spital? Cum sa permiteti aceste abuzuri grosolane din partea conducerii IPJ Timis bazate pe modificarea adusa statului politistului prin care sa fi destituit din politie ca o masea stricata?

Se vede de la o posta ura ce o manifesta fata de mine acesti manageri, pentru ca nimeni nu le-a deranjat pilele niciodata.

Eu am fost politistul care in luna februarie la inceputul epidemiei, am solicitat in scris conducerii Politiei Romane sa fiu transferat de urgenta in linia 1, pentru tara, pentru romani, nu pentru afirmare.

Fac apel la toate sindicatele si societatea civila din Romania sa ma sustina. Am vrut sa avem o politie normala, ca afara, fara coruptie!”, se incheie apelul politistului timisorean. (G.I.)
10 thoughts on “APEL! Politistul din Timis care a fost “executat” dupa ce s-a opus amenzilor Covid-19 cere conducerii MAI, idolului sau, Traian Berbeceanu, sa intervina

 1. Valer nu esti pe mosia lor stai linistit! Opinia publica nu sustine punctul de vedere al conducerii din contra ! Noi cetatenii apreciem curajul si corectitudinea ta! Din vina lor a murit un politist si nu au facut inca plata nici unul din sefi ! Promit sa te caut si sa platesc eu avocatul daca au tupeul asta dar nu cred ca in UE se poate intimpla asa ceva.

 2. Poti sa fii mandru,ca esti printre foarte putinii politisti corecti,din tara asta condusa de penali si dubiosi!

 3. L-au dat afara pentru ca minte opinia publica , pentru ca a intrat cu pistolul de acasă in sediu poliției și a vrut de capul lui sa facă serviciul cu pistolul , parca era pe moșia lui. L-au dat afara pentru ca a dat date dintr-un dosar , a făcut poze cu autorilor unui ultraj cu cătușe la mâine și multe alte prostii. Un politist incompetent și mincinos.

 4. Buna ziua. D-le Ilas Gheorghe tineti lista deschisa, este al doilea ,,dusman,, din interior eliminat. Primul a fost ofiterul Dan Vasile si el avertizor de integritate. Imi amintesc faptul ca, inca, seful actual al I.P.J. Timis era sa-mi ajunga sef la D.G.A. Timis, si ma cuprinde un sentiment de amaraciune cu privire la criteriile de selectie pentru personalul care indeplineste functii de conducere in sistemul judiciar. Atunci d-nul. general Andras ne-a facut un bine, tuturor, i-a spus sa sada in banca lui! Tovarase Popescu ce usor scrii(dezacordat romaneste) sub protectia anonimatului! Pozele le-a facut in locul de arest sau pe domeniul public? Adrian-Ioan Bel col(r)

 5. De vazut cine va veni la comanda sindicatului , ar fi interesant , sigur pe varianta celor agreati și obedienti dar si cu schelete prin dulapuri .

 6. Domnișorul Bel, pozele au fost făcute de un politist in timpul serviciului, unei persoane încătușate care beneficiază de prezumția de nevinovăție și, ulterior le-a făcut publice.
  Și toate astea pentru a arată cât este el de “competent” și de grozav.
  Caută pe net niște hotărâri CEDO și vezi cât e de legal.

 7. ,,Politistul,, Daniel alias Popescu, sub pseudonim esti un foarte tare jurist, te felicit! Daca pozele sunt facute pe domeniul public, este foarte legal, la fel de legal ca si a da publicitatii numele a 4 suspecti ai unui viol extrem de crud(daca un viol poate fi mai crud ca altul) nu doar cu initialele, ca sa nu le lezam demnitatea, violatori condamnati ulterior definitiv pentru viol. Daca cineva din familia ta ar fi fost victima unui astfel de viol, sunt foarte curios cum ai fi gandit?! Multe situatii, cheltuieli, suspiciuni, discutii inutile si aruncarea in derizoriu a muncii de politie si a actului de justitie ar putea fi evitate doar prin comunicarea publica in fiecare dosar instrumentat de unitatile de parchet in care s-a dispus prin ordonanta NUP, SUP, la incheierea cercetarilor! La fel in cazul politistilor(functionarilor) dovediti ca au luat spaga incepand de la data x pana la data y, condamnati definitiv pentru fapta(fapte), daca in cuprinsul sentintei de condamnare scrie negru pe alb ca pentru perioada in care a fost preocupat sa comita infractiunea nu mai primeste pensie de serviciu! Am simti, toti, o diminuare certa a fenomenului coruptiei in Romania. Vietuitorii cetatii au dreptul sa stie totul, mai mult decat cenzureaza dictatura CEDO, daca intelegi sensul! Adrian-Ioan Bel col(r)

Leave a Reply