Pasaport Covid-19! O retea de clinici din Romania a lansat primul abonament medical care include si teste pentru depistarea SARS-CoV-2 (P)

O retea de clinici medicale din Romania a lansat primul pasaport medical care are ca scop principal monitorizarea starii de sanatate a angajatilor, incluzand si teste SARS-CoV-2.


Odata cu intoarcerea la munca dupa data de 15 mai, angajatorii trebuie sa ia masurile recomandate de preventie. Printre acestea se enumara: oferirea echipamentelor specifice pentru protectie, dezinfectarea spatiului de lucru si verificarea starii de sanatate a angajatilor.

SanoPass a lansat Pasaportul Medical, serviciul de preventie sub forma de abonament care include teste serologice pentru detectarea anticorpilor SARS-CoV-2 sau teste de imunitate, consultatii sau investigatii in clinici, telemedicina nelimitata si access la dosarul medical electronic, direct din aplicatie.

Astfel, SanoPass anunta ca vine in sprijinul angajatorilor, insa nu gratis, ci punand la dispozitie un numar de 5.000 de abonamente medicale, la pretul de 20 lei pe luna.

Astfel, cu ajutorul acestui ghid, utilizatorii pot intelege ce este imunitatea, cum poate fi imbunatatita si cum prin ajutorul tehnologiei putem duce o viata mai sanatoasa. Ghidul poate fi accesat aici: https://sanopass.ro/ebookimunitate/.

Ca parte a campaniei de preventie, SanoPass pune la dispozitia abonatilor si un ghid gratuit, cu scopul de a clarifica diferite aspecte legate de imunitate. Ghidul “Imunitate cu de toate”, un produs 100% SanoPass, a fost creat in colaborare cu medicii din clinicile partenere si a raspuns punctual la intrebarile persoanelor din comunitatea SanoPass pe aceasta tema.

Din reteaua SanoPass fac parte peste 100 de parteneri, precum Clinica Sante, Neuroaxis, Hipocrat 2000, Wellborn, Emerald si multe alte cabinete ale unor medici specialisti de renume.

Pe de alta parte, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat ca emiterea ”pasapoartelor de imunitate” sau a ”certificatelor fara risc” persoanelor care au fost infectate ar putea, in realitate, sa creasca riscul raspandirii coronavirusului.

“Oamenii vor presupune ca sunt imuni la o a doua infectie si ar putea ignora sfaturile autoritatilor de sanatate publica”, se mentioneaza intr-un comunicat al OMS. (I.P.)

Leave a Reply