Cultura revine in strada, la Timisoara! Buskerul cu pianul canta in zona Pietei Unirii, sfidand pandemia si incantand trecatorii

Abia s-au risipit restrictiile carantinei impuse de pandemia de coronavirus, ca buskerii din Timisoara, artistii care performeaza pe strada, au si reaparut in zona centrala a municipiului de pe Bega, incantand trecatorii cu talentul si maiestria lor interpretativa.


Omul cu pianul – muzicianul al carui talent a mai fost admirat, anul trecut, in Piata Victoriei, fiind chiar evacuat de jandarmi, la un moment dat, la reclamatia unor riverani deranjati de Chopin sau de Beethoven – a reaparut pe o straduta de langa Piata Unirii, cantand pentru trecatori ca de pe scena unui mare concert.

Recitalurile pianistului au reprezentat o pata de culoare in starea de alerta pandemica, din Timisoara, si duminica dupa-amiaza, cand zeci de trecatori s-au oprit pentru a fi purtati pe aripile muzicii nostalgice, dar si tonice, care rasuna din boxa asezata, simptomatic, langa un inoportun cos de gunoi.

Performance-ul muzical a continuat pana la orele tarzii ale serii, in conditiile in care, desi va fi Capitala Culturala a Europei, Timisoara inca nu a fost impartita de buskerii care-si revendica, de regula, “scenele” publice cu cel mai mare vad… (Eva Theodorescu)

One thought on “Cultura revine in strada, la Timisoara! Buskerul cu pianul canta in zona Pietei Unirii, sfidand pandemia si incantand trecatorii

  1. Canta, dar e de o nesimtire nemaivazuta. Tare si non stop. Oare nu are servici? Poate iar vrea jandarmii, ca mai sunt putiiiine momente in care mai rezist. Ori ii fac un bine, pe calea asta ii transmit sa cante mai incet ori pleaca in alta parte, sa incante si alti fraieri. PS. ascult multa din muzica cantata de el, dar interpretata de artisti adevarati.

Leave a Reply