Amenzi de peste 800.000 de lei, doar intr-o saptamana, pe santierele din Timis! Munca la negru, surprinsa in flagrant de inspectorii ITM

Imediat dupa ridicarea interdictiilor de control impuse de starea de urgenta, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca Timis au descins pe santierele din Timis, iar rezultatele au fost mai mult decat surprinzatoare.


“Am derulat o campanie de control in constructii, privind munca la negru si munca nedeclarata, si alta pe service-uri auto.

Am avut neplacerea de a descoperi, mai ales in constructii, multe persoane care lucrau fara contract. Nu este o bucurie, dar trebuie sa spun ca am aplicat amenzi in valoare de 833.000 de lei doar intr-o saptamana. Cea mai mare amenda, 60.000 de lei, dar au fost mai multe si de 40.000 de lei.

Nu este o bucurie, repet, noi nu avem indicator pe amenzi, nu ne-a impus nimeni sa dam amenzi, dar nu avem voie sa trecem cu vederea aceste aspecte, pentru ca sunt importante.

Atata vreme cat unii angajatori aleg sa nu plateasca contributii la stat, nu vor fi bani de pensii, nici de somaj, nici de sanatate. Trebuie sa constientizeze fiecare ca trebuie sa plateasca taxe si sa aibe salariatii asigurati”, a declarat Ileana Tomoiaga, inspector sef adjunct al ITM Timis, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova Timisoara.

Intrebata daca in Timis au fost descoperite cazuri de angajati gasiti la lucru, desi figurau in somaj tehnic, cum s-a intamplat in alte judete din tara, Ileana Tomoiaga a precizat ca au constatate doar cateva cazuri. (G.I.)

Leave a Reply