Piata muncii din Timis, pierderi minime pe frontul razboiului cu Covid-19! “Vreau sa felicit angajatorii ca au reusit sa-si tina angajatii si sa nu-i concedieze”, transmite Ileana Tomoiaga, inspector sef adjunct la ITM Timis

Piata muncii din Timis a reusit sa traverseze cea mai neagra perioada a pandemiei Covid-19, cele doua luni in care a fost declarata starea de urgenta, cu pierderi minime.


Potrivit datelor inregistrate la Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, pana la data de 22.05.2020, doar 503 salariati si-au pierdut locurile de munca, ceea ce indica faptul ca angajatorii banateni s-au adaptat din mers si au reusit sa-si pastreze angajatii. Chiar au existat si companii care au incheiat noi contracte de munca.

“Piata muncii din Timis a rezistat pandemiei de coronavirus surprinzator de bine. Dupa cifrele pe care le avem, in ianuarie 2020 erau inregistrati 271.000 de salariati activi, iar la momentul actual avem doar cu 503 salariati mai putin.

Foarte multi angajatori, a caror activitate s-a pretat la telemunca, au optat pentru asta, mai cu seama ca pe piata muncii din Timis isi desfasoara activitatea foarte multe companii cu specific IT. Cei mai afectati au fost intreprinzatorii din sectorul HoReCa, dar nu chiar toti, pentru ca foarte multi au livrat mancare la domiciliu si, atunci, undeva, balanta s-a echilibrat. Din ce am observat pe piata muncii, dorinta angajatorilor este de a angaja noi salariati”, a declarat Ileana Tomoiaga, inspector sef adjunct la ITM Timis.

Prezenta, luni seara, la emisiunea Bursa afacerilor, difuzata de TV Europa Nova si moderata de jurnalistul Gigi Ilas, sefa de la ITM Timis a tinut sa transmita un mesaj de felicitare angajatorilor din tot judetul, care au reusit sa treaca peste pandemia de coronavirus, cu pierderi minime.

“Vreau sa le multumesc pentru ca, in perioada asta, si-au desfasurat activitatea in concordanta cu masurile pe care noi le-am trimis prin email. Vreau sa-i felicit pentru ca au reusit sa-si tina salariatii si sa nu-i concedieze”, a transmis Ileana Tomoiaga, cu recomandarea ca toti cei care au probleme legate de legislatia muncii sau de unele decizii pe care doresc sa le ia, sa nu ezite sa apeleze la ajutorul specialistilor de la ITM Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply