EXCLUSIV. Studenta din Uganda gasita moarta la Timisoara, functionar la Consulatul Onorific al Romaniei din Kampala

Moartea studentei din Uganda, gasita fara viata in camera in care locuia, intr-un camin apartinand Universitatii de Vest din Timisoara, face obiectul unui dosar penal de ucidere din culpa deschis de politistii IPJ Timis, oamenii legii urmand sa stabileasca imprejurarile in care s-a produs decesul.


Tanara Mercy Kajuma Birungi, in varsta de 25 de ani, din Uganda, aflata la studii in Timisoara, si-a anuntat un prieten, cetatean strain, in urma cu cateva zile, ca se simte rau.

Barbatul a sunat la 112, la camin a fost trimisa o ambulanta, insa usa era inchisa si, in ciuda insistentelor, din camera nu a raspuns nimeni. A doua zi, prietenul a alertat din nou autoritatile, iar echipajul de la ISU Timis ajuns la fata locului a decis sa sparga usa. Din nefericire, tanara a fost gasita decedata.

Pe corpul tinerei nu au fost gasite urme de violenta, ceea ce inlatura ipoteza unei morti violente, iar in prezent politistii asteapta rezultatul autopsiei pentru a afla cauzele decesului tinerei din Uganda.

In ciuda faptului ca rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, deputatul Marilen Pirtea, a incercat sa stavileasca interesul presei pentru acest caz misterios de deces, survenit intr-unul din caminele institutiei pe care o conduce, spunand ca tanara nu are nicio legatura cu viata politica din Uganda si ca ar fi vorba despre o fata orfana care a primit o bursa sociala din tara sa, realitatea pare sa infirme declaratia sa.

Potrivit datelor de pe contul de Facebook al studentei Marcy Kajuma Birungi, unde poate fi gasita si stema tarii noastre, din 4 ianuarie 2016 pana “in prezent”, aceasta a fost angajata ca asistent la Consulatul  Onorific al Romaniei din Kampala, Uganda. Nascuta in 12 martie 1995, in Hoima, Marcy Kajuma Birungi a absolvit Mariam high school Kisaasi din Kampala.

A ajuns in Romania la inceputul acestui an, iar in 9 mai posteaza prima fotografie din Timisoara.

Este greu de crezut ca o fata orfana si saraca din Uganda ar fi reusit sa-si gaseasca un job la consulatul unei tari straine, precum Romania, de aceea nu este exclus ca Marcy Kajuma Birungi sa fi avut o recomandare solida de la un politician din tara sa, poate chiar din partea lui Patrick Birungi, directorul Planificarii dezvoltarii din cadrul Autoritatii Nationale de Planificare din Uganda.

“Indiferent de ce mi-ai lua, nu-mi poti lua demnitatea”, este unul dintre textele ce pot fi citite pe contul de Facebook al victimei, un principiu de viata sau un mesaj catre necunoscut ce trebuie descifrat de politistii care ancheteaza cauza mortii tinerei din Africa. (G.I.)

Leave a Reply