Toate filialele PMP, printre care si cea din Timis, date in judecata pentru o datorie de 1 milion de euro! Firma care a tiparit materiale electorale pentru “presedinta” Elena Udrea isi cere banii

O firma care a tiparit materiale electorale pentru Partidul Miscarea Populara (PMP) a intentat, luna trecuta, 96 de procese pentru a obtine recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei de la aceasta formatiune politica.


”Nu vor sa-mi plateasca”, acuza patronul firmei Amma Print SRL, care, in 2014, a tiparit materiale electorale pentru PMP in campania prezidentialelor, candidatul acestui partid fiind atunci Elena Udrea.

Ulterior, formatiunea nu a achitat facturile, asa ca, in 2017, societatea patronata de Mihail Volintiru a dat in judecata partidul si a obtinut o sentinta care a obligat paratul sa ii achite suma de 619.384 lei cu titlu de pret, precum si penalitati de intarziere, aferente sumei sus-mentionate, in cuantum de 0,3% pe zi de intarziere calculata de la data scadentei fiecarei facturi in parte si pana la data platii efective. Decizia a ramas definitiva in septembrie 2019.

”Nu ne-au platit nici un leu, desi le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor oferta a fost sa ne achite 25% din suma si sa incheiem litigiul”, spune Volintiru, care estimeaza ca, in prezent, suma totala datorata de PMP, cu tot cu penalitati, este de circa 4,6 milioane de lei.

La inceputul lunii aprilie, vazand ca plata nu a fost facuta, Amma Print a depus la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti 96 de actiuni cu obiect ”validare poprire”. Din cauza Starii de Urgenta, nici una nu a primit, deocamdata, termen de judecata.

Patronul Amma Print SRL explica numarul mare de procese prin faptul ca a dat in judecata, in scop de poprire pe conturi, toate filialele PMP din tara, Bucuresti si diaspora, precum si pe presedintii acestora (exemple: Corneliu Bichinet, Petru Movila, Lucian Catalin Iliescu, Claudiu Palaz). ”Vrem sa ne obtinem banii din cotizatiile platite de membri, deoarece legea interzice sa procedam astfel cu subventiile primite de partide de la buget. Acestea nu pot fi executate silit”, afirma Volintiru.

Acesta si-a exprimat uimirea fata de refuzul PMP de a-si achita restantele financiare de vreme ce, dupa calculele sale, formatiunea a incasat din subventii (pe legea noua) circa 22 de milioane de lei, iar din cotizatii (dupa 2014, anul contractului dintre cele doua parti), circa 4 milioane de lei.

Presedintele PMP Eugen Tomac a declarat, referitor la acest demers in justitie al Amma Print, ca ”Este o chestiune care dureaza de multi ani. Ne vom apara, avem suficiente argumente sa corectam lucrurile, inclusiv la suma. Sunt si aspecte care tin de bucataria noastra interna”. (Mara Ion)

Leave a Reply