FLAGRANT. Dealer de droguri care alimenteaza piata din Timisoara, saltat de mascati in timp ce ridica un colet venit din Spania care continea 4 kg de cannabis (VIDEO)

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus, in data de 28 mai, retinerea pentru  24 de ore a inculpatului T.M.S., pentru savarsirea infractiunilor de trafic intern de droguri de risc sub forma participatiei improprii si trafic international de droguri de risc.


In cauza s-a stabilit ca, inculpatul se ocupa cu introducerea de cannabis, cocaina si comprimate MDMA pe teritoriul Romaniei, din Spania, prin intermediul unei firme de curierat cu sediul principal in orasul Malaga.

Este vorba despre cantitati de 3 – 5 kg, pe care, ulterior, le distribuie catre principalii lideri marcanti din randul traficantilor de droguri de pe raza municipiului Timisoara.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca inculpatul a procurat din Spania cantitatea totala de aproximativ 4 kg cannabis pe care, la data de 24.05.2020, a trimis-o in Romania prin intermediul unei firme de transport.

La data de 28.05.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti – SCCO Ilfov au efectuat o actiune de prindere in flagrant a inculpatului, imediat dupa ce acesta a ridicat de la o firma de curierat un colet ce continea cantitatea de aproximativ 4 kg de cannabis, cu o valoare de piata en-gros de aproximativ 20 de mii de euro.

In cursul zilei de astazi, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Timis si a jandarmilor din cadrul Brigazii Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timisoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Potrivit Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply