SONDAJ. Deciziile politice “marca” Victor Ponta, apreciate de electorat! Pro Romania creste spectaculos in sondaje, in timp ce PSD se prabuseste

Ultimul sondaj de opinie realizat de IMAS, la comanda Europa FM, releva schimbari spectaculoase pe scena politica romaneasca, cu PNL si PSD in cadere libera, dar si cu o crestere spectaculoasa a Pro Romania.


Atitudinea transanta a fostului premier PSD, Victor Ponta, in chestiunile delicate ale vietii politice, se pare ca are priza la electorat, liderul Pro Romania devenind locomotiva partidului cu cea mai importanta ascensiune in preferintele romanilor.

Potrivit rezultatelor acestui barometru de opinie, PNL este cotat cu 32,6% din optiunile de vot pentru alegerile parlamentare, fata de 33% luna trecuta, potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda Europa FM.

PSD s-a intors la 23%, scorul din epoca Viorica Dancila. Surpriza e Pro Romania, care a crescut cu trei procente fata de luna trecuta. Partidul condus de Victor Ponta depaseste 11%. USR bifeaza o usoara crestere, iar PLUS stagneaza. Cele doua partide sunt masurate separat. 1. PNL – 32,6%. 2. PSD – 23%. 3. USR  – 11,6%. 4. ProRomania – 11,2% 5. PLUS – 5,1%. 6. UDMR – 5,1%. *** ALDE – 4,2% PMP – 3,7%.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Europa FM, in intervalul 8-27 mai, pe un esantion de 1.010 persoane si are o marja de eroare de 3,1%. (Mara Ion)

Leave a Reply